Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Članice Bollywooda opremljene za nastupe

Grad Vodice sufinancirao je kupnju twirling papučica za osamnaest članica Plesne udrugeBollywood iz Vodica. Ove su papučice neophodne za nastupe na službenim natjecanjima nacionalnog Saveza mažoretkinja i Svjetske mažoret federacije.

Isplaćena participacija za djecu iz obitelji s četvero i više djece

Grad Vodice izdvojio je više od 50.000,00 kn za podmirivanje dijela troška boravka djece u Dječjem vrtiću Tamaris za razdoblje od prvih šest mjeseci ove godine. Naime, prema Programu socijalne i druge skrbi Grada Vodica, Grad Vodice subvencionira boravak mališana u vrtićima obiteljima sa četvero i više djece. Prošle akademske godine uvjete za ovu povlasticu ispunjavalo je dvadeset i jedno dijete.

Prva ploča izvrsnosti privatnog smještaja "Like HOME" ide obitelji Franić

Prvu oznaku kvalitete privatnog smještaja Like HOME danas će dobiti obitelj Franić iz Šepurine na otoku Prviću. Nakon što je lokalno Povjerenstvo za dobivanje oznake Like HOME posjetilo obitelj Franić koja se prva prijavila u projekt i utvrdilo da njihovi apartmani Dupinu potpunosti zadovoljavaju kriterije projekta, danas će im i službeno župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk dodijeliti oznaku kvalitete Like HOME.

Like HOME je projekt kojeg je osmislila Turistička zajednica Šibensko kninske županije u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja i razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje i produženje glavne sezone.

više »

"Bunari" i dalje na vrhu

Vodička klapa Bunari već nas je navikla na odlične nastupe i zapažene rezultate na festivalima klapa. Stoga nas nije iznenadilo kad su po deveti put za redom uvršteni u završnu večer najprestižnijeg nacionalnog klapskog festivala u Omišu. Na ovogodišnjem jubilarnom 50. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2016, u vrlo jakoj konkurenciji dvanaest najboljih hrvatskih klapa, ponovno su osvojili srca publike i zaslužili Srebrnog leuta.

Nakon prošlogodišnjeg ogromnog uspjeha, osvojene prve nagrade publike i treće nagrade stručnog suda, subotnjim nastupom dokazali su svoju izvrsnost i svoje neprikosnoveno mjesto na samom vrhu klapskog pjevanja odličnim izvedbama Kod Lepanta, sunce moje (Ljube Stipišića) i U našeg Marina (obr. Dinko Fio), a svoj su nastup dodatno začinili impresivnim odijelima sa kuburama kako bi i vizualno dočarali slavnu bitku. 

Dug je put do vrha, a još je teže na vrhu opstati, to mogu samo najbolji. Čestitke Bunarima i njihovom voditelju Filianu Vuletiću!

Gradina u Rakitnici pod privremenom zaštitom Ministarstva kulture

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske izdalo je Rješenje o preventivnoj zaštiti utvrde Rakitnica koja će biti na snazi do 15. srpnja 2022. godine, odnosno do dana njena upisa u Registar kulturnih dobara kao nacionalnog kulturnog dobra. Ove su mjere donesene kako bi se izveli zaštitni radovi, odnosno provela sveobuhvatna arheološka i konzervatorska istraživanja.

više »

Danas počinje s radom punionica za električne automobile

Danas, 22. srpnja, u 11 sati bit će puštena u rad ELEN punionica za vozila na električni pogon. Punionica se nalazi u Vodicama u Ulici Artina, na istočnoj strani Autobusnog kolodvora. Otvorenju punionice prisustvovat će gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev i članovi HEP-ovog tima za e-mobilnost.

Punionica s dva priključka za punjenje vozila na električni pogon postavljena je temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila. Grad Vodice dao je pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku HEP Operatora distribucijskog sustava, Elektre Šibenik. Vrijednost investicije iznosi 70.000 kuna.

Usluga punjenja je besplatna, a kartice kojima se omogućava punjenje vozila mogu se preuzeti na kiosku Tiska koji se nalazi na samom kolodvoru uz predočenje nekog osobnog dokumenata. Predviđeno vrijeme punjenja po vozilu je 30 minuta.

više »

Ulaz u Grad obilježen novim tablama dobrodošlice

U sklopu obilježavanja 60. godina turizma u Vodicama, Grad Vodice naručio je izradu i postavljanje četiri table dobrodošlice na ulazu u Vodice. Table je izradila tvrtka Beato Signal iz Buja, a njihova je izrada Grad stajala 112.500,00 kuna. Table su usklađene s odredbama Pravilnika o turističkoj i ostaloj signalizaciji na cestama, postavljene su uz dobivene posebne uvjete i suglasnosti Hrvatskih cesta i Županijskih cesta, a po potrebi na njih je moguće ugraditi osvjetljenje kako bi bile uočljivije noću. Bude li neophodno, to će se učiniti nakadno.

Roko - državni prvak već peti put!

Roko Fržop član BBK Orlov krug obranio je prošlogodišnji naslov nacionalnog prvaka u kategoriji mlađih juniora do 17 godina na, prošle nedjelje  u Karlovcu održanoj 11. utrci u brdskom biciklizmu u disciplini olimpijski kros XCO Dubovac 2016, koja se ujedno vozila i za naslov prvaka države. Jedna od najatraktivnijih hrvatskih staza podno starog grada Dubovca,  tehnički i fizički zahtjevnoj koja je na svojih pet kilometara dužine, pored predivnih šumskih i makadamskih puteva, pred natjecatelje stavila i atraktivne korjenite i kamenite spusteve i uspone,  bila je pravi test za sve natjecatelje.

Roko Fržop nastavio je svoj pobjednički niz i osvojio već peti naslov državnog prvaka u disciplini olimpijski kros.

Nazire se rješenje nedostatka tranzitnih vezova na Srimi za potrebe otočana

Danas je kod gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev, a na inicijativu Vijeća Mjesnog odbora Šepurine i žitelja otoka Prvića, održan sastanak na temu osiguranja većeg broja tranzitnih vezova u luci Srima za otočane, na kojem su, uz predstavnike Grada, prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije, predstavnici Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Vijeća Mjesnog odbora Srima te predstavnici članova Športskog kluba za ribolov na moru Srima.

više »

Završeni radovi na uređenju poljskog puta između Grabovaca i Gaćeleza

Završeni su radovi na uređenju poljskog puta između naselja Gaćelezi i Grabovci, komunikacije koja je duži niz godina bila zapuštena i neodržavana te posebno oštećena u lanjskim poplavama. Stanovnicima Grabovaca i Gaćeleza ovaj je put izuzetno značajan jer vodi u njihova obradiva polja. Grad Vodice uložio je više od 220.000,00 kuna na uređenje površine ukupne veličine 7959 m2, odnosno za uređenje 2580 metara dužnih poljskog puta.