Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Kraće radno vrijeme "Operi"

Zbog učestalih pritužbi građana i prijave  podnesene Policijskoj upravi Vodice i Sanitarnoj inspekciji, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev je Ugostiteljskom objektu Opera  skratila radno vrijeme. Naime, kako je predviđeno gradskom Odlukom o ugostiteljskoj djelatnosti ova se mjera primjenjuje u slučaju opetovanog narušavanja javnog reda i mira i preglasnog puštanja glazbe do kasno u noć i nakon dopuštenog radnog vremena. Kako se spomenuti ugostiteljski objekt nalazi na šetnici u blizini Hotela Punta i depadansi te Vile Radin, u rezidencijalnoj gradskoj zoni, prekomjerna glasnost je prouzročila nezadovoljstvo stanara i gostiju. Uzevši sve to u obzir, donesena je odluka kojom će ovaj objekt u slijedećih mjesec dana moći biti otvoren samo do ponoći, dakle dva sata kraće.

Mišljenje Ministarstva pomorstva o zahtjevima domaćih vlasnika brodica u ACI marini Vodice

Stigao je odgovor Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture na pitanje Grada Vodica o mogućnosti reguliranja uvjeta i cijena komunalnih vezova na gatovima D i H u sklopu ACI marine Vodice.

više »

Donesen Urbanistički plan uređenja zone Čista

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica donesen je i Urbanistički plan uređenja stambene zone Čista kojom se omogućuje formiranje zamjenskih parcela za parcele koje su vlasnici s područja Čiste Velike ustupili za izgradnju Osnovne škole, trodijelne sportske dvorane i drugih objekata od društvenog značaja na području Čiste Velike. Između ostalog, ovim su Urbanističkim planom određene stambene, javne i društvene, sportsko-rekreativne i prometne zone te zelene površine na ovom području.

Vodice dobile svoju svečanu pjesmu

Nakon što je Gradsko vijeće Grada Vodica nedavno raspisalo Javni poziv za odabir svečane gradske pjesme te nakon što je svoje mišljenje o pristiglim radovima dalo imenovano prosudbeno povjerenstvo, na posljednjoj sjednici vodičkog gradskog vijeća donesena je i odluka kojom se već dobro poznata pjesma vodičkih autora Voda je gradu darovala ime proglašava gradskom svečanom pjesmom. Stihove Mile Bastića uglazbio je Boris Jakovljević, a ona najbolje opisuje osobitosti i posebnosti Vodica te budi ponos građana na svoj zavičaj. Gradska himna kojom se iskazuje dostojanstvo i ugled grada, bit će izvođena u svečanim prilikama.

više »

Uručenje zahvalnica

Nakon što su gradonačelnica Vodica i predsjednica Turističke zajednice grada Vodica Branka Juričev Martinčev i direktorica vodičke Turističke zajednice Anita Franin Pećarica posjetile najvjernije goste vodičkog  kampa i hotela, isto su učinile i s vjernim gostima vodičkih privatnih iznajmljivača. U domu obitelji Kostić uručile su prigodne darove i zahvale Dragici i Ivici Radmilić, Zagrepčanima koji svoje godišnji odmor provode  u Vodicama još od 1980. godine.

Još duže supružnici Margot i Karl Schwab iz Njemačke borave kod obitelji Mićin, od daleke 1974. Čisto more, raznolika turistička ponuda za sve generacije, ali najviše srdačnost i toplina domaćina, razlozi su zašto se ove obitelji svakog ljeta rado vraćaju u Vodice i ovdje provode dragocjene trenutke svojih godišnjih odmora.

Roko najbolji u reprezentaciji Hrvatske

Mlađi juniori hrvatske reprezentacije nastupili su na austrijskoj etapnoj utrci Oststeiermark Radjugendtour. Na utrci koja se sastojala od četiri etape, Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je šest mladih biciklista među kojima i Vodičanin Roko Fržop, inače član Brdsko biciklističkog kluba Orlov krug. Upravo je Roko natjecanje završio kao najbolje rangirani hrvatski biciklist s osvojenim 41.  mjestom i zaostatkom od 6:12 za pobjednikom utrke.

Sastanak sa Savjetom mladih grada Vodica

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev održala je radni sastanak s predsjednikom Samijom Bachom Khojahom i članovima Savjeta mladih grada Vodica na kojem se raspravljalo o daljnjim aktivnostima Savjeta i suradnji s Gradom Vodicama. Članove su zanimali planovi Grada oko uređenja Čorićeva turnja te situacija oko plaže Hangar ispred Hotela Olympia te su naglasili potrebu izgradnje košarkaškog igrališta i balotane, a Gradonačelnica je zamolila mlade da joj pomognu oko iznalaženja kvalitetnog rješenja problema buke tako da budu zadovoljni i mladi željni ludog noćnog provoda i gosti u zrelijim godinama koji su se došli odmoriti u Vodice.

Savjet mladih je najavio da će sudjelovati u obilježavanju Kornatske tragedije te da će uskoro organizirati i tribinu Sport i prehrana. Dogovoreno je i da će se upriličiti svečana dodjela medalja i pehara najuspješnijim ekipama na održanim Igrama udruga u lipnju ove godine.

Očišćena uvala Tijašnica

Na inicijativu Mjesnog odbora Šepurine, očišćena je među nautičarima vrlo popularna uvala Tijašnica na otoku Tijatu. Naime, tijekom godine, djelovanjem vjetra i valova na njezinim se obalama nagomilala velika količina naplavljenog smeća, kojeg su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društa Prvić Šepurine, očistili uz pomoć Grada Vodica i Komunalnog društa Leć d.o.o. iz Vodica.

Ekološkoj akciji se odazvalo tridesetak volontera s otoka Prvića koji su uklonili dvadesetak kubičnih metara nepoželjnog naplavljenog otpada, a odvoz prikupljenog materijala brdom do kopna, a potom i do Regionalnog centra za gospodarenje otpadom otpada Bikarac organizirala je tvrtka Leć.

Sjajni turistički rezultati

Dobri turistički rezultati nastavljaju se i u srpnju. Naime, u prvih sedam mjeseci zabilježeno je ukupno 99.738 dolazaka i 512.499 noćenja gostiju, što je povećanje od 6 % u dolascima i 4 % u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

više »

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice obavještava da će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati u srijedu, 10. kolovoza, u prostorijama kluba Dobrovoljnih darivatelja krvi Vodice na adresi Obala Ive Juričev Cote. Početak akcije je u 9 sati i trajat će do 13 sati.