Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Prvih šest mjeseci pozitivno!

Grad Vodice je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario 18,5 milijuna kuna izvornih prihoda što je za 20% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Od tog iznosa, pet i pol milijuna kuna ili 10% više, prihodovano je na stavkama prihoda od poreza i prireza na dohodak. Najveći je porast, 40% veći nego u istom razdoblju lani, zabilježen na porezu na promet nekretninama, a veći su i prohodi dobiveni izdavanjem koncesija na pomorskom dobru, prihodi od kuća za odmor te su također uvećani i prihodi od komunalnog doprinosa.

Mladi, prijavite se!

Udruga mladih Mladi u EU obavještava da Info zona traži honorarne suradnike u realizaciji edukacija, radionica, tematskih večeri i sličnih događanja u novoj sezoni događanja koja počinje u rujnu. Motivacijsko pismo, životopis i kratak opis aktivnosti potrebno je poslati do 16. srpnja. Prijava ovdje!

Svečano otvorena izložba "Luka"

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Vodice svečano otvorena izložba slika mađarske likovne kolonijeJadran Lučev uz prisutnost dr. Anne Erszebet Szlanyinka, mađarske konzulice u Splitu i gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev.

Riječ je o skupnoj izložbi naziva Luka, sazdanoj od djela dvadesetak autora iz Mađarske koji su svoju inspiraciju i motive pronašli u čudesnoj prirodi i atmosferi otoka Prvića. Za djelovanje mađarske likovne kolonije najzaslužnije su gospođe Roberta i Alexandra Faltisz koje već godinama organiziraju dolaske mađarskih umjetnika na otok Prvić.

Izložba Luka bit će otvorena do 21. srpnja, a već danas, 14. srpnja, u Prvić Luci, mađarski umjetnici otvaraju još jednu izložbu za otočane i njihove goste.

Brže do legalizacije

Grad Vodice je posljednjim rebalansom gradskog proračuna osigurao dodatna sredstva za financiranje još jednog djelatnika u županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju, pa nakon sklopljenog ugovora sa Šibensko-kninskom županijom, od 1. srpnja tri službenika ovoga Ureda obavljaju poslove iz područja gradnje i prostornog planiranja koji se odnose isključivo na područje Grada Vodica. Time se uvelike ubrzava proces legalizacije na našem području u slijedećih pet godina.

Poticanje društvenog poduzetništva - objavljen Poziv

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava obavještava da je 1. srpnja objavljen Poziv za dobivanje bespovratnih sredstva europskog fonda iz mjere Poticanja društvenog poduzetništva UP.02.3.1.01, koji je otvoren do 2. rujna 2016. godine. Opći cilj poziva je promicanje društvenog poduzetništva u cilju poticanja i osiguranja kapaciteta postojećih i budućih društvenih poduzetnika, dok su specifični ciljevi: unaprijediti znanja i vještine zaposlenika postojećih i novih društvenih poduzeća putem specijaliziranih oblika osposobljavanja i obrazovanja; poticati razvoj poslovanja postojećih i novih društvenih poduzeća te povećati vidljivost društvenog poduzetništva putem informiranja javnosti i umrežavanja dionika.

više »

Vodice najviše izdvajaju za pomoć nezaposlenima

Grad Vodice je, najviše od svih hrvatskih lokalnih uprava, izdvajao za mjere kojima se smanjuje broj nezaposlenih. Prema nedavno objavljenim podacima Ministarstva financija o izvršenjem gradskog proračuna za 2014., jer podaci za prošlu godinu još uvijek nisu obrađeni, izdvojeno je čak 36,44 kune po stanovniku, ili 0,82% gradskog proračuna. Upola manje ili 0,41% izdvojila je Sveta Nedjelja, zatim slijede Bjelovar i Gospić.

Naime, Vodice, koje broje 8875 stanovnika, u 2014. godini su imale 972 nezaposlenih po čemu se nalaze na sredini liste hrvatskih gradova rangiranih po kriteriju nezaposlenosti. Kako bi se taj broj smanjio, gradska je uprava koristila aktivne mjere zapošljavanja, kroz osposobljavanje i javne radove te prekvalifikaciju i edukaciju nezaposlenih.

Obavijest za korisnike otočnih iskaznica – predškolce, učenike i studente

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava sve predškolce, učenike i studente, koji su korisnici povlaštenog prijevoza, da se zaprimanje i obrada zahtjeva za navedene skupine zaustavlja do 01. listopada 2016. godine.
Osnovni preduvjet za uspješnu obradu zahtjeva za izdavanje otočne iskaznice za kategorije učenika i studenata je usklađeni status korisnika za školsku/akademsku godinu 2016./2017. u odgovarajućem registru, odnosno e-Matici (CARNET) za učenike te SRCU za studente.

Svi korisnici (predškolci, učenici i studenti) koji su, u odnosu na prethodnu školsku/akademsku godinu, mijenjali obrazovnu ustanovu, mjesto školovanja ili mjesto boravka (učenici i studenti koji borave u učeničkim i studentskim domovima izvan svoga mjesta prebivališta), zahtjev za novu otočnu iskaznicu će moći podnijeti tek od 01. listopada 2016. godine u poštanskim uredima. Prije podnošenja zahtjeva za izdavanje nove učeničke iskaznice ili iskaznice za studenta, korisnici se upućuju da u obrazovnoj ustanovi i/ili učeničkom/studentskom domu obavezno provjere svoj status u pripadajućem Registru (CARNET, SRCE), odnosno Registru boravišta MUP-a.

više »

Zaprašivanje komaraca na otoku Prviću

Grad Vodice obavještava stanovnike otoka Prvića da će djelatnici tvrtke As Eko d.o.o. iz Šibenika, u noći sa 12. na 13. srpnja, provesti adulticidno tretiranje komaraca. Ukoliko vremenske prilike budu nepogodne, zaprašivanje će se izvršiti u slijedećem terminu povoljnijih vremenskih uvjeta.

Ministar Butković u Vodicama

Danas će, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, gospodin Oleg Butković, posjetiti Vodice u sklopu planiranih obilazaka velikih infrastrukturnih projekata koje je ovo ministarstvo uvrstilo u operativni program Promet 2007.-2013., kao jedno od tri najvažnija infrastrukturna projekta na području Hrvatske. Ministra Butkovića i njegove najbliže suradnike: Jadranku Fržop i Maria Madunića, pomoćnike ministra i Ivanu Šušnjić iz Kabineta ministra te direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića, dočekat će gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev i župan Šibensko-kninski Goran Pauk te će zajedno obići mjesto gdje će započeti građevinski radovi na dionici magistrale kod križanja za Srimu.

više »

Kupnjom knjige pomozite obnovu vodotornja u Vukovaru

Tek što je jedan sajam knjiga napustio šetalište parka na Trgu kneza Branimira, od sutra pa sve do 26. srpnja ljubitelji pisane riječi moći će uživati u još jednoj sajmenoj ponudi knjiga. Trgovačko društvo Good book d.o.o. organizira humanitarnu prodaju knjiga od koje se 20% prihoda izdvaja za obnovu vukovarskog vodotornja.