Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Zahvala za dugogodišnju vjernost gospođi Ibrišagić

Vjerni gosti koji se godinama vraćaju u svoje Vodice, potvrda su da su Vodice poželjna turistička destinacija, a Vodičani srdačni i širokogrudni domaćini. Nije to samo slučaj s privatnim iznajmljivačima i vlasnicima kampova. I vodičke hotelske kuće znaju kako zadovoljiti gosta i učiniti da se osjeća dobrodošao i kao u svojoj kući. Gospođa Anna Ibrišagić u Vodicama ljetuje već više od 45 godina od čega u Hotelu Olympia posljednjih tridesetak.

Stoga su gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev i direktorica Turističke zajednice grada Vodica Anita Franin Pećarica, posjetile vjernu gošću iz Švedske i uručile joj prigodne darove autohtonih proizvoda i zahvalnicu za vjernost, uz prisutnost direktora Hotela Darka Bastića i direktoricu prodaje Katarinu Šprljan Marin.

Zahvalnice belgijskom bračnom paru

Gradonačelnica Vodica i predsjednica vodičke Turističke zajednice Branka Juričev Martinčev i direktorica Turističke zajednice grada Vodica Anita Franin Pećarica, uručile su, belgijskom bračnom paru Francois i Ludgard Vermeer koji već dvadeset i osam godina vjerno odsjedaju u Auto kampu Ivona vodičke obitelji Roca, prigodne darove autohtonih proizvoda i zahvalnicu za vjernost.
Obitelj Vermeer prvi je put stigla u Vodice daleke 1988. godine i u svojim domaćinima Mirjani, Goranu i Tomi Roca pronašla dobre i iskrene prijatelje, a u vodičkom moru i ponudi pronašla sve što su željeli. Stoga se svake godine rado vraćaju, a otkako su u mirovini ostaju skoro dva mjeseca provodeći svoj odmor s cijelom obitelji.
Prigodom srdačnog susreta, Gradonačelnica je belgijskim gostima zahvalila na povjerenju i vjernosti te im zaželjela još mnogo lijepih ljetovanja u Vodicama, a njihovim domaćinima Roca čestitala na trudu i dostignuću u već nekoliko desetljeća dugoj i uspješnoj turističkoj djelatnosti.

Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja!

S poštovanjem i zahvalnošću sjećamo se uspješne akcije Oluja kojom je vraćen veliki dio otetog teritorija Lijepe Naše. U spomen na dane ponosa i slave, svojim sugrađanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a našim junacima njihov Dan branitelja!

Razvijmo ponosno hrvatske zastave na našim domovima u čast naše zemlje i njezinih heroja!

Gradonačelnica Grada Vodica
Branka Juričev Martinčev

Brže do uređenja plaže Vruje

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izdalo je Gradu Vodicama Rješenje  kojim se utvrđuje da za planirani zahvat na uređenju gradske plaže u Vrujama nije potrebno provoditi postupak procjene utjecaja na okoliš niti Glavnu ocjenu prihvatljivosti za ekološku mrežu.

Naime, Elaborat zaštite okoliša kojeg je izradila tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. je pokazao kako uređenje te plaže nema takvog negativnog utjecaja na morski i kopneni dio okoliša, pa stoga ne treba provoditi cijelu studiju utjecaja planiranih građevinskih zahvata na floru i faunu ove plaže. To je dobra vijest  jer izrada takve studije može potrajati i do dvije godine, troškovi njezine izrade su vrlo visoki kao i uvjetovana rješenja zaštite okoliša. Dakle, Rješenje nadležnog ministarstva iskazuje njihov pozitivan stav prema ovom gradskom projektu kojim se ne narušavaju prirodne vrijednosti i pokazuje da se pri planiranju  vodila briga o okolišu.

Europ’Raid auto karavana

Večeras u Vodice dolazi 200 sudionika trećeg izdanja Europ’Raid-a, gdje će prenoćiti prije nego što u petak ujutro nastave svoj put.

Europ’Raid je prva europska avanturistička, kulturna i humanitarna auto karavana koja prolazi više od 10 000 km kroz dvadeset europskih zemalja u manje od mjesec dana. Broj sudionika je od prve godine postojanja kad ih je bilo samo četiri narastao na impozantam brj od šezdeset i pet ekipa s dvjesto sudionika, uglavnom studenata.

više »

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU - javni poziv za dodjelu potpore

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU raspisuje Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti u 2016. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta. Poziv je otvoren do 31. listopada.

Rampa za osobe s invaliditetom na još jednoj gradskoj plaži

Ministarstvo branitelja sufinancirat će izradu i postavljanje rampe za ulaz u more osoba s invaliditetom na gradskoj plaži Srima u sklopu Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Izrada, doprema i ugradnja rampe od inoxa te izrada armiranobetonskih temelja ukupno stoji 100.000,00 kuna, a Ministarstvo će sufinancirati polovicu toga iznosa.

Radovi su povjereni vodičkoj tvrtki Filips d.o.o. koja je već izvela temelje, a montaža same rampe očekuje se uskoro.

"Oršulicama" bronca

Na prekrasnoj otvorenoj sceni Trga sv. Nikole u Perastu, ove je subote održana finalna večer XV. međunarodnog festivala klapa Perst 2016. U nikad brojnijoj konkurenciji, jer nastupilo je dvadeset i pet klapa iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ženska vodička klapa Oršulice, osvojila je treće mjesto prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: Dragana Armacki, Marina Dulović, Tina Ulčar i Sandra Lazović. Festival, na kojeg su vodičke Oršulice pozvane nakon selekcije i odabira  Stručnog odbora Festivala, bio je izuzetno dobro organiziran pod vodstvom dugogodišnjeg direktora Festivala, profesora Milana Kovačevića te umjetničkog voditelja cijenjenog profesora Jasminka Šetka.

Zabrana prometovanja jednim dijelom Ulice Dulcin u Vodicama

Na temelju članka 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a uz prethodnu suglasnost Policijske uprave Šibensko-kninske i članka 30. Statuta Grada Vodica, Gradsko vijeće Grada Vodica, na 21. sjednici održanoj dana 31. svibnja 2016. godine donosi Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o reguliranju prometa kojom se zabranjuje prometovanje tijekom cijele godine u dijelu Ulice Dulcin (od zadnjeg skretanja za Obalu Ive Juričev Cota do Ulice braće Kaja) što će biti označeno postavljanjem prometne signalizacije i stupića.

Najtrofejniji mladi hrvatski biciklist kod Gradonačelnice

Jučer je gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev primila uspješnog mladog biciklista Roka Fržopa, člana BBKOrlov krug. Povod ovom susretu, na kojem su, uz Gradonačelnicu i Roka, bili prisutni tajnik Zajednice sportova Toni Mateša, tajnica BBK Orlov krug Ivana Perak te otac i dopredsjednik Kluba Joško Fržop, nedavno je osvojeno Prvenstvo Hrvatske u disciplini olimpijski kros, čime je Roko postao nacionalnim prvakom već petu sezonu uzastopce. 

više »