Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Ovčara-neispričana šriča

Datum i vrijeme: 15. studenog 2017. 19:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

U srijedu, 15. studenog, u 19 sati, u Kulturnom centru Vodice održat će se projekcija dokumentarnog filma ‘Ovčara – neispričana priča’ režisera Vladimira Andrića. Film je nastao u produkciji Nacionalnog sindikata policije RH i temelji se na istinitim tragičnim događajima koji su se odvijali s 20. na 21. studenog 1991. godine kada je na Ovčari i Grabovu ubijeno 276 osoba svih generacija. Najmlađa žrtva imala je 15, najstarija 84 godine, a među žrtvama je bila i Ružica Markobaši koja je ubijena u sedmom mjesecu trudnoće.
Cilj filma je isključivo promicanje istine. Trebale su tri i pol godine da film ugleda svjetlo dana, a korištena su svjedočanstva preživjelih svjedoka. Film u detalje dokazuje i prokazuje kako i na koji način su paravojne formacije i JNA izveli iz bolnice, krvnički mučili i ubili hrvatske branitelje, civile i ranjenike.
Od 300 zarobljenih civila i branitelja koji su izvedeni iz vukovarske bolnice na stražnji izlaz samo su neki na putu do Ovčare spašeni na molbu bolničkog osoblja.

Ulaz je besplatan.

DANAS
pet, 24. 11. 2017. u 20:20 h
Kulturni centar Vodice

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.