Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

NORA - trenutak pobune

Datum i vrijeme: 15. ožujka 2018. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

U Kulturnom centru Vodice, u četvrtak, 15. ožujka, u 20 sati gostuje zagrebačko Kazalište KNAP s  predstavom Nora – trenutak pobune koju je po tekstu Jelene Hadži-Manev režirala Frana Marija Vranković.

Glume: Zijad Gračić, Jelena Hadži-Manev i Mladen Kovačić.

Ova predstava odvija se po principu ‘kazališta u kazalištu’, prateći proces proba predstave ‘Nora – kuća lutaka’ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj s vrlo nadobudnim konceptom, neiskusna glumica tek primljena na plaću upravo zato da bi zaigrala Noru i njezin stariji kolega, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda.
Tijekom proba, otkrivaju se radnja i važnost Ibsenove Nore, ali i odnosi redatelja i glumaca. Paralelno s nerazumijevanjem Nore i njezinog muža, pratimo nerazumijevanje glumaca i redatelja. Situacije se izmjenjuju od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Pitanje je tko će popustiti kako bi predstava zaživjela – i hoće li itko? Uz to što će nas podsjetiti na Ibsenovu „Noru“ kao jedno od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava će nam prikazati kako izgledaju kazališne probe te postaviti važna pitanja o mjestu Nore i o mjestu kazališta u današnjem svijetu.
Scenu i kostime predstave potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, autorsku glazbu Željka Veverec i Toni Starešinić, oblikovanje svjetla Dina Marijanović, jezična savjetnica je prof. dr. sc. Sanja Vulić, a scene iz Ibsenove „Nore“ s danskog jezika je prevela redateljica Vranković.

Cijena ulaznice je 40 kn, za umirovljenike i studente 20 kn.
Ulaznice, kao i iskaznicu Prijatelj kazališta možete kupiti na blagajni Kulturnog centra od 12. do 15. ožujka od 12 do 14 sati. Na sam dan predstave blagajna je otvorena od 19 sati.
Kupnjom iskaznice Prijatelj kazališta koja stoji 100 kuna možete pogledati pet kazališnih predstava po vlastitom izboru tijekom 2018. godine.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.