Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Traži se novi suprug - Satiričko kazalište Kerempuh

Datum i vrijeme: 11. studenog 2018. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

U nedjelju, 11. studenog, u 20 sati u Kulturnom centru Vodice gostuje zagrebačko Satiričko kazalište KEREMPUH s komedijom Mire Gavrana TRAŽI SE NOVI SUPRUG,  u režiji Željka Königsknechta.
Glume: Anita Matić Delić, Damir Poljičak i Željko Königsknecht

O predstavi
Traži se novi suprug neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova. Miro Gavran, jedini živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival posvećen isključivo njegovim dramama, u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije. Duhoviti dijalozi i dinamičan zaplet bogat brojnim obratima razlog su zbog kojeg je ova komedija odigrana preko 100 puta, u Zagrebu i Hrvatskoj. Isto tako, izvedena je u Slovačkoj, Njemačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i drugim zemljama te se svugdje afirmirala kao istinski teatarski hit.

Cijena ulaznica: 40 kn/umirovljenici i studenti 20 kn
Blagajna radi u prijepodnevnim satima od 7. do 9. studenog od 11 do 13 sati te od 9. do 11 studenog od 19 sati.

Iz kritika
"Željko Königsknecht glumi naoko nonšalantno. Iza te tobože spontane nonšalancije krije se ozbiljan rad. Königsknecht nije imitator, nego karikaturist i esejist, vrlo studiozan, koji karakter lika naznači smjesta, u nekoliko snažnih poteza, a zatim ga blago varira, usložnjuje, meandrira, sve dok ne stigne do prevrata u maštu improvizacije." (...) "Königsknecht je majstor kontrolirane spontanosti, rekao bih hladnokrvan zabavljač, koji međutim, za sofisticiranijeg gledatelja, tu zabavnost istodobno "kvari" nekim dubljim pesimizmom On je, dakle, u bezazlenom građanskom teatru dobrovoljna dvorska luda, glumac s dva lica, tužnim i nasmijanim. Njegova je umjetnost neodoljiva: šarmirat će i budalu i cinika. Rekao bih da ne razmišlja nego glumi zato što inače razmišlja i previše..." (...)"Publika se, otkako se pojavi Königsknecht, ne prestaje smijati i nasmijavati." (...) "Ukratko, smijeh za široku publiku i glumačke bravure Kerempuhovog najboljeg komičara."

Tomislav Čadež u "Jutarnjem listu"

(...) "Königsknecht redatelj nije previše komplicirao, sve je izgradio na brzom tempu i glumačkim bravurama." (...) Sa Željko Königsknechtom su na Kerempuhovoj sceni i sjajno ga slijede i Anita Matić Delić u ulozi gospođe Zdenka Smočilović i Damir Poljičak kao gospodin Brkić."

Bojana Radović u "Večernjem listu"

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.