Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Zelena knjiga: Vodič za život ⑫ / nagrada Oscar® za najbolji film

Home » Kino Vodice » Zelena knjiga: Vodič za život ⑫ / nagrada Oscar® za najbolji film
Izvorno ime filma: Green Book
Redatelj: Peter Farrelly
Uloge: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco
Žanr: biografska drama, komedija
Godina: 2019    Država: SAD
Trajanje filma: 130 min
Termini prikazivanja:
petak, 01. ožujka 2019. u 20:30 h
subota, 02. ožujka 2019. u 20:30 h
nedjelja, 03. ožujka 2019. u 20:30 h
nedjelja, 31. ožujka 2019. u 20:30 h
Dva puta nominiran za nagradu Oscar, Viggo Mortensen („Ruska obećanja“, „Kapetan Fantastični“) i dobitnik nagrade Oscar, Mahershala Ali („Moonlight“) glavne su uloge u filmu „Zelena knjiga: Vodič za život“. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly („Glup i gluplji“, „Svi su ludi za Mary“) donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.

Kada 1962. godine Tony Lip (Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja (Ali), svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Film „Zelena knjiga: Vodič za život“ jedan je od najhvaljenijih filmova godine, pobjednik filmskog festivala u Torontu i dobitnik mnogobrojnih priznanja uključujući i 3 nagrade Zlatni globus (najbolji film – komedija, sporedni glumac i scenarij).

Film je osvojio 3 nagrade Oscar® : za najbolji film, za najboljeg sporednog glumca i za najbolji originalni scenarij.


DANAS
Nema zakazanih projekcija.
NAJAVA
Nema zakazanih projekcija.