Od 16. do 21. kolovoza, tridesetak mladih iz župa Drvar i Bosansko Grahovo ljetovali su na otoku Prviću u organizaciji ove dvije župe, Zajednice Hrvata Bosne  i Hercegovine Šibensko-kninske županije i Grada Vodica. Gosti iz Banjalučke biskupije bili su smješteni u bivšem Franjevačkom samostanu u Prvić Luci koji je sada u vlasništvu Šibenske biskupije i služi kao duhovni centar za odmore i duhovne obnove.

Za vrijeme boravka na otoku Prviću djeca su sudjelovala u proslavi sv. Roka, patrona župe u Prvić Šepurini i procesiji kroz mjesto, a jedan su dan posjetili i Memorijalni centar Faust Vrančić. Posljednjeg dana boravka bili su na turističkoj plovidbi brodom rijekom Krkom, od Šibenskog kanala do Skradina te posjetili Nacionalni park Krka.

Ovo ljetovanje djece i mladih iz Drvara i Grahova konkretan je plod ovogodišnjeg Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH. Tada je župnik don Davor Klečina gostovao u Vodicama i predvodio svetu misu, a potom su za patron župe sv. Josipa,  gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev i predsjednik Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije Goran Babić posjetili Drvar.