Grad Vodice je prijavio dva značajna projekta na Ministarstvo turizma u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini.

Jedan se projekt odnosi na izgradnju triju odmorišta i postavljanje signalizacije na cikloturističkim rutama koje će povezivati obalni i prostor zaleđa te omogućiti upoznavanje različitosti vodičkog krajobraza. Radi se o multifunkcionalnim odmorištima koja služe kao svojevrsni dnevni boravak na otvorenom na kojem postoji pristup električnoj energiji i mala servisna stanica na kojoj je moguće popraviti bicikl. Ovakva odmorišta odgovaraju potrebama suvremenih cikloturista, zelena su jer koriste solarnu energiju, a također su prilagođena osobama s blažim invaliditetom. Vrijednost ovog projekta procjenjuje se na 460.000,00 kuna, a od Ministarstva turizma se traži 300.000,00 bespovratnih sredstava.

Drugi projekt odnosi se na II. fazu uređenja gradske plaže Male Vruje kojim bi se podigao ne samo standard i kvaliteta plažnog prostora, već i atraktivnost i izvrsnost same turističke destinacije. Za ovu fazu uređenja potrebno je izdvojiti 3 milijuna kuna, a od Ministarstva turizma se očekuje sufinanciranje s milijun kuna bespovratnih sredstava.