Sve smo bliže najveselijem godišnjem razdoblju i gradske se ulice, trgovi i javni prostori ukrašavaju lampicama, svjetlećim i drugim dekoracijama kako bi svojim efektima doprinijele ugođaju i čaroliji božićno-novogodišnjih blagdana. Za ukrašavanje javnih površina Grad Vodice ove će godine potrošiti 140.000,00 kuna.
Osim već postojećih ukrasa, kupit će se i neki novi pa će ove godine i Ulica Ante Lasana Kabalera okićena dočekati blagdane, a bogatije no prijašnjih godina ukrasit će se središte Srime.
Svih sedam mjesnih odora dobit će velike jelke za središta svojih mjesta, a na vodičkom Trgu Vladimira Nazora ponovno će biti postavljena impozantna prirodna jelka viša od deset metara.

Kako se već tradicionalno zabavni dio božićno-novogodišnjeg programa odvija na vodičkoj Poljani tako je ona već nekoliko godina najukrašeniji dio grada. Ove godine osim jaslica i bogato ukrašenih stabala te velike šarene svjetleće jelke nabavit će se i dva nova velika svjetleća ukrasa, jelen i srna.

Glavni organizatori božićno-novogodišnjeg zabavno-glazbenog programa Božić na Poljani, Humanitarna udruga Daj 5 od srca, najavljuje raznolik program u razdoblju od 17. do 23. prosinca. U suradnji s Gradom Vodicama i gradskim udrugama koje će se, kao i dosadašnjih godina, uključiti u realizaciju programa, bit će održano niz koncerata i plesnih večeri uz nastupe DJ-eva. Tu će biti i neizostavni božićni sajam s velikim izborom rukotvorina, domaćih proizvoda, božićnih dekoracija i slastica.
Za potpuni zimski, blagdanski ugođaj bit će tu i neizostavnog mirisa i okusa vrućeg kuhanog vina i finih gastro delicija koje će pripremati vodički lovci i ribolovci. Sve će manifestacije imati i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva bit će donirana potrebitim sugrađanima.