Grad Vodice i Hrvatske Vode rade na cjelovitoj zaštiti od poplava, pa je tim povodom u Zagrebu predstavljen Program regulacije i odvodnje površinskih voda i Projekt: Integralno postupanje s vodama na području Grada Vodica kojeg izrađuje tvrtka Plimica d.o.o..  
Sastanku su, uz domaćine, zamjenicu generalnog direktora Hrvatskih voda Fani Bojanić i voditelja Sektora zaštite od štetnog djelovanja voda Nedjeljka Šimundića, prisustvovali gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Grada Vodica Marko Lugović, predstavnici Hrvatskih voda Split i Šibenik te izrađivač Projekta Ratomir Petrov iz tvrtke Plimica d.o.o..

Naime, nakon prošlogodišnjeg izlijevanja podzemnih voda i velikih problema i šteta koje su prouzročile u gradu i okolici, Grad Vodice je, u suradnji s Hrvatskim vodama, krenuo u sveobuhvatnu sanaciju i rješavanje ovog problema. Zaključeno je da se problem kvalitetno i trajno može riješiti jedino ako mu se pristupi u nekoliko faza.
Prva je faza već započela provođenjem interventnih mjera sanacije. Te radove koji podrazumijevaju hitnu sanaciju postojećih kanala bez obzira na vlasništvo, uz uvjet da vlasnici daju suglasnost za njihovu rekonstrukciju, u potpunosti financiraju Hrvatske vode prema svom Planu o upravljanju vodama u 2016. godini. Osim ovih radova, druga kratkoročna aktivnost je probijanje obalnih zidova s pratećim retencijama. Za te će radove natječaj raspisati Grad Vodice, a bit će financirani sredstvima Hrvatskih voda.
Druga faza, ili dugoročno rješavanje problema oborinskih voda, uključuje izradu projekata i hidrogeološke istražne radove koji uključuju kontinuirano praćenje promjene razina podzemnih tokova na više područja kroz prirodne ili umjetne bunare u godini dana. Tako će se izraditi studijska i projektna dokumentacija temeljem koje će Hrvatske vode moći krenuti u potrebne radove. Realizacijom dugoročne faze u potpunosti će se riješiti problem nabujalih podzemnih voda i onemogućiti njihovo nekontrolirano izlijevanje ulicama grada.