Uskoro počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu.
Nakon što je Grad Vodice objavio poziv korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu Centra za socijalnu skrb u Šibeniku, a koji žive na području Grada Vodica i griju se na drva, da se jave kako bi ostvarili svoja prava na naknadu za podmirivanje troškova ogrjeva, Tajništvo Grada je zaprimilo osamdeset i četiri takva zahtjeva. Temeljem njih u dva su navrata zatražena namjenska sredstava Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Šibensko-kninske županije.

Županija je odobrila sredstva za prvih pedeset i sedam korisnika kojima će naknada biti isplaćena u slijedećih tjedan dana, dok se odobravanje sredstava za preostalih dvadeset i sedam korisnika očekuje krajem studenog.
Iz županijskog se proračuna za ove potrebe isplaćuje 950,00 kn po korisniku, a uz ova će sredstva Grad Vodice, prema Odluci o socijalnoj skrbi Grada Vodica, svakom korisniku isplatiti još 250,00 kn za pomoć u podmirivanju troškova stanovanja, pa će tako svakom korisniku biti isplaćeno ukupno 1.200,00 kuna.
Kako bi svoja prava mogli ostvariti svi potrebiti građani Vodica, Grad Vodice je produžio rok zaprimanja zahtjeva do kraja studenog.