U Osnovnoj školi Čista Velika uspješno je provedena radionica s učenicima 8-ih i 7-ih razreda na temu alkohola i posljedica njegova konzumiranja.
Naime, od 15. studenog do 15. prosinca u Hrvatskoj se obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti s ciljem što aktivnijeg uključivanja cjelokupnog društva u borbu protiv bolesti ovisnosti. Stoga, Hrvatski Crveni križ tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u svojim gradskim i županijskim društvima Crvenog križa organizira predavanja, radionice i gostovanja po školama.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) redovito provodi istraživanja vezana uz pijenje mladih osoba.  Prošlogodišnji rezultati istraživanja koja su provedena među šesnaestogodišnjacima, pokazala su da je alkohol barem jednom u životu probalo 92% učenika. U posljednjih mjesec dana 55% učenika je pilo alkohol dok je 16% učenika u tom razdoblju iskusilo teško pijanstvo. Ovi zabrinjavajući rezultati te činjenica da čak 87% učenika  navodi da im je alkohol lako dostupan, jasno pokazuju potrebu za snažnijim uključivanjem šire društvene zajednice u borbu protiv ovisnosti. Stoga će se slična radionica uskoro održati i u Osnovnoj školi Vodice.