Prvu oznaku kvalitete privatnog smještaja Like HOME danas će dobiti obitelj Franić iz Šepurine na otoku Prviću. Nakon što je lokalno Povjerenstvo za dobivanje oznake Like HOME posjetilo obitelj Franić koja se prva prijavila u projekt i utvrdilo da njihovi apartmani Dupinu potpunosti zadovoljavaju kriterije projekta, danas će im i službeno župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk dodijeliti oznaku kvalitete Like HOME.

Like HOME je projekt kojeg je osmislila Turistička zajednica Šibensko kninske županije u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja i razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje i produženje glavne sezone.

Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju.

U projekt su se mogli uključiti svi privatni iznajmljivači koji ispunjavaju kriterije projekta i tako postati članovi kluba kvalitete Like HOME. Članstvom se ostvaruje dodatna promidžba putem Turističke zajednice Šibensko kninske županije na službenim internetskim stranicama, u tiskanim materijalima i putem turističkih sajmova ili prezentacija.

U tijeku je obilazak ostalih objekata u županiji, pa će svim ostalim kandidatima koji zadovolje uvjete i uđu u projekt Like HOME ploča biti dodijeljena na svečanoj proslavi Dana turizma Šibensko kninske županije. 
Poziv će biti obnovljen nakon turističke sezone, kroz cijeli mjesec rujan i svi se zainteresirani, koji nisu uspjeli u prvom roku, mogu javiti u drugom.