Nezavisna udruga mladih Fabrika ideja u suradnji s Udrugom Delta, Svjetskim savezom mladih Hrvatske, Klubom spasilaca na vodama Karlovac i Mrežom mladih Hrvatske provodi projekt pod nazivom Strukturirani dijalog na otocima.

Projekt se provodi u razdoblju od 01. lipnja do 31. prosinca 2016. godine u okviru Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika, kroz aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS+ programa Agencije za mobilnost i programe EU koja pruža financijsku podršku.
Konferencija Strukturirani otoci održat će se na otoku Korčuli u razdoblju od 30. rujna do 01. listopada 2016., u Hotelu Korkyra u Veloj Luci.
Ovim putom organizatori pozivaju predstavnike mladih i predstavnike donositelja odluka s hrvatskih otoka da se prijave za sudjelovanje na dvodnevnoj konferenciji. Sudionicima su u potpunosti pokriveni troškovi putovanja i smještaja u Hotelu Korkyra te obroci hrane. 
Prijave su otvorene do 20. 09. 2016. 
Cilj ovog projekta je osvijestiti važnost sudjelovanja mladih i donositelja odluka u procesu strukturiranog dijaloga te time: (1) povećati broj mladih i donositelja odluka uključenih u proces strukturiranog dijaloga na lokalnoj i nacionalnoj razini; (2) potaknuti mlade i donositelje odluka na međusobnu komunikaciju i suradnju kroz proces strukturiranog dijaloga; (3) potaknuti mlade i donositelje odluka s otočnih područja na umrežavanje s drugim otocima u Hrvatskoj; (4) smanjiti nepovjerenje mladih prema političkom sustavu i institucijama vlasti odnosno nepovjerenje političkih institucija i društva prema mladima.