Prošle je subote u Hotelu Olympia u Vodicama održana VI. međunarodna manifestacija Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji čiju je organizaciju finacijski pomogao i  Grad Vodice.
Ove je godine Manifestacija izazvala izrazito veliki interes maslinara, pa su organizatori pet dana prije roka završili sa zaprimanjem uzoraka jer inače ne bi bilo dovoljno vremena da se kemijski analiziraju i kušaju svi prijavljeni uzorci. Samoj svečnosti dodjele diploma i medalja, prdhodilo je izlaganje čak 30 tvrtki koje su prezentirale svoje proizvode, a kao i svake godine održano je nekoliko korisnih predavanja iz sektora maslinarstva i uljarstva devet eminentnih stručnjaka. Zaprimljeno je 281 uzoraka ulja, od kojih je 137 ocjenjeno kao ulja zlatne ekstra djevičanske kvalitete, 57 srebrne, 31 brončane, a 12 je ulja dobilo diplome za ekstra djevičansku kvalitetu. 
Organizator Manifestacije je Udruga dalmatinskih uljara, pokrovitelji Manifestacije su bili Predsjednica RH, Ministarstvo poljoprivrede i Šibensko-kninska županija, suorganizatori: Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Savjetodavna služba, Hrvatska gospodarska komora, Zavod za javno zdravstvo Šibenik i Udruga senzorskih analitičara „OLEA“ Šibenik.