Na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Vodica, uz prisutnost gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev, dogradonačelnika Luke Lipića i predsjednika Gradskog vijeća Danijela Lasana Zorobabela, komunalnih redara te predstavnika nadležnih gradskih službi i tvrtki, predstavnika građana i Policije, raspravljalo se o nadolazećoj turističkoj sezoni.
Kako bi ljetni mjeseci prošli što mirnije i sigurnije, sa što manje nezadovoljstva te kako bi se mogućnosti incidenata i nepoželjnih situacija svele na što manju moguću mjeru, doneseno je nekoliko zaključaka koje će tome pridonijeti.

Dogovoreno je da se krupni kamen trenutno postavljen na novouređenom parkiralištu bivše Drvoplastike, zbog sigurnosti zamijeni onim sitijeg granulata, postavit će se i znakovi zabrane konzumacije alkoholnih pića na Malom Portu i na šesterokutima na plaži ispred Hotela Punta, a Interventna policija i dva policijska službenika provodit će veći nadzor te će se uspostaviti veća suradnja Policije i komunalnih redara. Također će se preispitati postojeći ugovor o korištenju prostora sklopljen s Klubom navijača Torcida Vodice i održati sastanak predstavnika Torcide, Grada Vodica i Policije.

Za rješavanje konstantnog problema buke u ljetnim mjesecima ponovno će se zatražiti pomoć Sanitarne inspekcije i Ministarstvu zdravlja s apelom za kontrolu buke u noćnim satima, a podrška u tom zahtjevu tražit će se i od Ministarstva turizma.
Sve učestalije uznemiravanje stanovnika kamionima s razglasom koji sakupljaju staro željezo na čitavom području grada riješit će se zajedničkom akcijom Policije i komunalnih redara.