I ova se godine nacionalni projekt Aktivna Hrvatska 2017. godine, osim u drugim gradovima Lijepe Naše, događa i u Vodicama, 27. svibnja. Petu godinu zaredom, projekt koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović zajedničkim će treninzima diljem Hrvatske osvještavati o problemu pretilosti i tjelesne neaktivnosti koji nam zaista mogu značajno ugroziti zdravlje i kvalitetu života.
Svi koji žele sudjelovati u projektu Aktivna Hrvatska mogu se prijaviti putem službene web stranice na kojoj mogu naći i besplatne savjete. Trud vježbača bit će nagrađen NIVEA poklon paketima, OTP banka poklanja šilterice i lopte, Mg Mivela vodu Vašeg srca, Omegol paket proizvoda, Decathlon poklon iznenađenja, a tu su i magazini Men's Health i Lijepa i Aktivna.

Podršku projektu dali su i vaterpolisti Andrija Bašić i Fran Paškvalin, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, sportska menadžerica i organizatorica Zadar Basketball Tournementa Zdenka Zrilić, gimnastičar Marijo Možnik, voditeljica Ivana Mišerić, Kristina Krepela i mnogi drugi.

Prvi grad nove sezone je Požega u kojoj će tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu odraditi zajednički trening u petak, 20. prosinca u 13.30 sati u sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Na predstavljanju projekta najavljene su edukacije i treninzi u Murskom Središću 11. ožujka, u Vodicama 27. svibnja, u Istri će se vježbati 10. lipnja, Dubrovniku 23. lipnja, Zadru 1. srpnja te Zagrebu 23. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta. Treninge će provoditi stručni tim KIF-a u kojem su Ivan Antunović, Anja Bijelić, Lukrecija Dragić, Marin Ivančić i Goran Kontić. Pilates ćemo vježbati s Asjom Petersen, yogu sa Sandrom Petrom Pintarić. Kroz program nas vodi ambasadorica projekta Renata Sopek, a u Dubrovniku Darija Mikulandra Žanetić. Aktivna Hrvatska održava se pod vodstvom stručnih partnera, Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Biotreninga, Definicije Hrane, a od ove godine i Hrvatske liječničke komore. Stručni tim projekta čine dekan KIF-a dr.sc. Damir Knjaz, dr.sc. Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice za zdravlje i sport, nutricionistica Karmen Matković Melki i prof. Marin Dadić.