Danas je u vodičkom Hotelu Olympia počeo već tradicionalni međunarodni stručno-poslovni skup naziva Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji kojeg organizira Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacije. Na jednom od najvećih godišnjih događanja na polju vodnoga gospodarstva u Europi okupilo se 650 sudionika iz 17 zemalja, a sudjeluju i državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike dr.sc. Mario Šiljeg, pomoćnica Ministra Elizabeta Kos dipl. ing., generalni direktor Hrvatskih voda mr.sc. Zoran Đuroković, ravnatelj Uprave Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije sr. sc. Ivan Jukić i zagrebački župan mr. sc. Stjepan Kožić.
Gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić, prisutnima je zaželjela dobrodošlicu ističući da je upravo izgradnja mreže otpadnih voda aglomeracije Vodice - Srima - Tribunj - otok Prvić najveći  gradski projekt  vrijedan oko 350 milijuna kuna koji će najvećim dijelom biti i financiran europskim sredstvima, dok će smo 5 % ukupne vrijednosti snositi građani.

Dugogodišnjom praksom organiziranja ovog stručnog skupa, Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacija uspješno okuplja veliki broj stručnjaka koji se bave vodoopskrbom, odvodnjom i pročišćavanjem otpadnih voda, s namjerom da kroz razmjene informacija, znanja i iskustva šireg kruga pojedinaca, tvrtki i ustanova u značajnoj mjeri doprinesu razvoju i napretku predmetne problematike.
Uz prezentacije stručnih radova, raznovrstan je i popratni program koji uključuje izlaganja proizvoda i usluga, tematske radionice na kojima se u ugodnoj atmosferi prezentiraju ustanove i tvrtke sa svojim najnovijim dostignućima i programima, a u subotu, posljednjeg dana održavanja Skupa, planirani su obilasci gradilišta gdje se ugrađuju uređaji za pročišćavanje otpadnih voda; u Vodicama i Drnišu te posjet Jarugi, Vodocrpilištu vodovoda Šibenik.