Danas je gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev potpisala ugovore o potporama koje Grad Vodice dodjeljuje vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta, zadrugama i nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te nositeljima oznake Hrvatski otočni proizvod.

Naime, na objavljeni Javni poziv Grada Vodica za dodjelu ovih potpora stiglo je dvadeset i sedam prijava, od kojih samo jedna nije ispunjavala tražene uvjete.
U posljednje tri godine otkako Grad Vodice dodjeljuje ove potpore, interes raste. Lani je ovu mogućnost iskoristilo šesnaest, a ove godine dvadeset i šest subjekata. Ocjenjujući da je potrebno ulagati u ovakvu proizvodnju, Grad Vodice je novom izmjenom plana proračuna povećao planirani ukupni iznos potpora na 150.000,00 kuna kako bi svi kandidati dobili potrebna sredstva za sufinanciranje svojih razvojnih i proizvodnih programa.
Pri određivanju visine dobivenog iznosa gledalo se nekoliko kriterija; starost obrta, dobivena priznanja i nagrade za proizvode, je li obrt ima oznaku Hrvatski otočni proizvod i je li zapošljava ugrožene skupine, mlade, žene ili osobe s invaliditetom.
Novčanu potporu ove je godine ostvarilo 21 obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, tri obrta, jedna zadruga i jedna vinarija.