U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira Dane otvorenih vrata EU projekata koji se održavaju diljem zemlje u razdoblju od 6. do 13. svibnja. Predstavljanje uspješnih projekata sufinanciranih europskim novcem na području Šibensko-kninske županije održano je jučer u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku uz sudjelovanje gradonačenice Vodica Branke Juričev Martinčev, župana Gorana Pauka te gradonačelnike Šibenika, Drniša i Knina.

Gradonačelnica  Vodica je, osim projekta Memorijalnog centra Faust Vrančić, predstavila i projekte vodičke zaobilaznice i sustava javne odvodnje kao i projekt Centra za posjetitelje koji je naveden kao dobar primjer suradnje lokalne i županijske samouprave. U svojstvu predsjednice saborskog Odbora za regionalni razvoj i EU fondove govorila je i o problematici povlačenja europskih sredstava i kriterija koji su ponekad i ograničavajući u pogledu financiranja društvene, sportske i ostale infrastrukture te naporima koje ulaže da se kriteriji mijenjaju shodno situaciji na terenu.
Dani EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji će u tjednu od 06. do 13. svibnja obuhvatiti i brojne druge događaje o kojima više možete naći ovdje.
Memorijalni centar Faust Vrančić pridružuje se obilježavanju Europskog tjedna besplatnim ulazom od 9 do 15 sati, u subotu, 13. svibnja. U 11 sati za najmlađe će biti organizirana edukativna radionica Faustove tajne, koja se inače realizira u sklopu 22. Edukativno muzejske akcije. Voditeljice radionice su Ivana Skroza i Zdenka Bilušić.