Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije izdao je Gradu Vodicama Građevinsku dozvolu za izgradnju novog dječjeg vrtića u Doćinama.
Naime, nakon što je Grad Vodice financirao izradu Idejnog projekta i Idejnog rješenja, prošlog je ljeta izrađen i Glavni projekt, a u tijeku je izrada Izvedbenog projekta i Projekta opreme uređenja nove predškolske ustanove. Tako je Grad Vodice osigurao svu potrebnu dokumentaciju i samo građevinsko zemljište u Doćinama, u središtu grada, ukupne površine 3217 m².

Prema projektu sam objekt trebao bi biti veličine 2474 m² bruto površine i zadovoljavati sve propisane standarde za predškolske ustanove, a mogao bi primiti još dvjestotinjak djece.
Postojeći gradski vrtić Tamaris koji se smjestio u glavnoj zgradi i u još dva iznajmljena pomoćna objekta nije dovoljno velik kako bi primio svu djecu, pa Grad posljednjih nekoliko godina nastoji iznaći načina za izgradnju novog objekta. Nakon što je osigurano zemljište, potrebna dokumentacija i dobivena Građevinska dozvola, preostaje sama izgradnja. Procijenjena vrijednost izgradnje same zgrade, bez unutarnjeg uređenja, iznosi više od 18,5 milijuna kuna.
Ovako veliki i značajan infrastrukturni projekt od velike važnosti za kvalitetu života obitelji i djece, trebao je biti sufinanciran novcem iz Europe. Budući da trenutno nema mogućnosti da se lokalne samouprave s više od 5000 stanovnika prijavljuju na takve natječaje fondova EU kojima se sufinancira izgradnja staračkih i vatrogasnih domova, dječjih vrtića, škola, hospicija i sličnih javnih ustanova, vodička saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev naglasila je taj problem u Hrvatskom saboru. Za nadati se je da će uskoro biti ispravljen i taj nedostatak.