Danas je gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić primila članove klapa Oršulice i Bunari koji su proteklog vikenda nastupili na finalnim večerima 51. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017. ostvarivši izvanredne uspjehe i proslavivši ime Vodica i vodičko klapsko pjevanje.
Ženska klapa Oršulice ove se godine prvi puta plasirala na završnu večer ovog prestižnog festivala i osvojila peto mjesto po ocijeni stručnog povjerenstva i treće mjesto po srcima publike. Muškoj klapi Bunari ovo je bio već deseti finalni nastup u Omišu. Za jubilarno pojavljivanje odabrali su dvije vrlo teške skladbe i ostvarili povijesni rezultat osvojivši najviše bodova stručnog povjerenstva ikad, završivši sa Srebrnim štitom u rukama.
Uz iskrene čestitke na iznimnim uspjesima te dosadašnjem ustrajnom radu, Gradonačelnica je zahvalila pjevačima i njihovim voditeljima, zaželjevši im i nadalje puno radosti i novih uspjeha u klapskom pjevanju. Naglasila je da je Vodice ponosan na njihov uspjeh te da će i dalje, kao i dosadašnjih godina, financijski pratiti njihov rad. Kao posebnu nagradu za dokazanu izvrsnost na ovom velikom Festivalu, Grad Vodice će kupiti nove odore objema klapama.

Klapu Oršulice vodi Ivo Lise, a njezine članice su: Ivana Kardum Goleš, Valentina Tomažin, Ivana Tomažin, Sanda Novković, Ivana Marić, Antonija Samodol, Barbara Juričev, Barbara Begonja, Sanja Čićin Karlov. Klapu Bunari čine: Ante Juričev Grgić, Tomislav Slavica, Nikola Rak, Branimir Sladoljev, Goran Mačukat, Marko Juričev Martinčev i Ivan Lasan, a vodi ih Filijan Vuletić.