Turistička zajednica grada Vodica prijavila se početkom godine na raspisani Javni poziv za potpore događanjima u 2017. godini Hrvatske turističke zajednice i dobila sredstva za sufinanciranje dva programa: 15.000 kn za Street Festival i 10.000 kn za Jesenske bakanalije. Dok se Bakanalije temelje na povijesnoj baštini vodičkog kraja i uprizoruju način života od prije više od 2000 godine, Street Festival je raznovrsna trodnevna manifestacija koja uključuje likovne radionice, izložbe, koncerte i nastupe uličnih zabavljača. U ta tri dana kamene uske kale središta grada oživljavaju bojom, smjehom, radošću i umjetnošću.

Također, vodička Turistička zajednica je iz Programa potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini dobila 15.000 kn za projekt obnove i opremanja cikloturističkih staza u vodičkom zaleđu koje će povezivati Čistu, Dragišiće i Gaćeleze.
Bit će to vrijedna dopuna već postojećim biciklističkim stazama na vodičkom području od kojih je pet novih. Signalizacije oznake za dvije nove staze financirala je županijska Turistička zajednica, a za ostale tri Turistička zajednica grada Vodica. Osim na kopnu, TZ grada Vodica trasirala je i biciklističku stazu na otoku Prviću.