Mladi biciklist BBK Orlov krug Roko Fržop najbolji je sportaš, a članice Ženskog košarkaškog kluba Vodice najbolja su ženska sportska ekipa u 2016. godini u Šibensko-kninskoj županiji.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku jučer je održana svečanost proglašenja najboljih sportaša Šibensko-kninske županije za prošlu godinu. Roko Fržop s osvojenih devet nacionalnih prvenstava u šest uzastopnih godina i u nekoliko kategorija, postao je, prema Hrvatskom biciklističkom savezu, najtrofejniji mladi biciklist u povijesti Hrvatske. Za svoje iznimne sportske uspjehe dodijeljena mu je i Plaketa grada Vodica, a sada i županijsko priznanje.
Najboljom ženskom ekipom u županiji proglašena je ona Ženskog košarkaškog kluba Vodice koja već nekoliko uzastopnih godina ne silazi s nacionalnog trona. Tri su uzastopne godine kadetske prvakinje, a ove godine su osvojile treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske.
Za doprinos razvoju i unapređenje sporta osoba s invaliditetom dobio je Slobodan Vulić iz Košarkaškog kluba invalida Vodice.