Jutros su učenici Osnovne škole Vodice uz podršku Komunalne tvrtke Leć i Turističke zajednice grada Vodica, hortikulturno uredili ulaz u školu. Aktivnost je dio školskog curriculuma naziva Ljepši i sigurniji okoliš škole u kojem sudjeluju učenici od prvog do šestog razreda.
Današnjem kopanju i sadnji prethodio je susret učiteljica Osnovne škole Vodice s gradonačelnicom Vodica Brankom Juričev Martinčev, direktorom Komunalne tvrtke Leć Stankom Birinom i pročelnikom za komunalne djelatnosti Markom Lugovićem, na kojem je dogovorena suradnja.

Vodička Turistička zajednica financirala je nabavu sadnica mediteranskog bilja: lavande, lovora, santolina i pitospora, a komunalna tvrtka Leć je osmislila raspored i pripremila površine za sadnju. Zajedničkim trudom vrijedne djece uz pomoć iskusnih komunalnih djelatnika uređen je ulaz u školu.
Ugodno i radno druženje bila je i prilika da Komunalna tvrtka Leć uručila svakom razredu škole posudu za odlaganje papira što je još jedan poticaj osvještavanja mladog naraštaja o potrebi odvajanja korisnog otpada.
Već tradicionalno odlična suradnja i razumijevanje nastavlja se i dalje, pa se već planira daljnje hortikulturno uređenje školskog dvorišta, uključivanje učenika ostalih razreda te postavljanje sistema navodnjavanja novih zelenih površina. Ovakve aktivnosti pridonose ekološkoj osviještenosti učenika i kreiranju ugodnijeg ozračja te razvoju kvalitetnijih međuljudskih odnosa te pozitivnijeg odnosa učenika prema školi i okolišu.