Grad Vodice dobio je potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za realizaciju projekta uređenja šetnice na otoku Prviću kojeg će sufinancirati s 850.000,00 kuna.
Cijeli je projekt, u čijoj je pripremi aplikacije za natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjelovala i Razvojna regionalna agencija Šibensko-kninske županije, vrijedan 2.159.000,00 kuna.

Uređenjem šetnice koja je nešto duža od kilometra, planira se poboljšati prometno-pješačka infrastruktura, a time omogućiti razvoj gospodarstva otoka Prvića. Naime, ova će se šetnica moći koristiti kao pješačka i biciklistička staze te će obogatiti turističku ponudu otoka. Postojanje jedinstvenog Memorijalnog centra Faust Vrančić u Prvić Luci i ljetnikovca obitelji Vrančić potencijal su za razvoj kulturnog turizma, a uređenjem šetnice i osmišljavanjem sportskih i turističkih ruta koje će povezivati romantičnu Šepurinu s Lukom još će više doprinijeti atraktivnosti otoka Prvića kao poželjne turističke destinacije. Korist od ovog projekta imat će i vlasnici polja u njezinoj blizini, jer će im se značajno olakšati pristup maslinicima i vinogradima, a u novije vrijeme i nasadima ljekovitog bilja: smilja i lavande. Također će se njezinom izgradnjom stvoriti preduvjeti za pristup budućem planiranom heliodromu.