Danas je u Zagrebu, u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva za izvođenje druge faze izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Vodice – Tribunj – Srima kojeg su potpisali predstavnici Ministarstva, Hrvatskih voda, Grada Vodica, Općine Tribunj i Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik.

Sredstva za ove radove osigurana su iz Europskog fonda putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Tim će se sredstvima u cijelosti završiti radovi na izgradnji počistača nakon čega će uslijediti i druga faza izgradnje sustava odvodnje na vodičkom i tribunjskom području.
Naime, do kraja ove godine trebala bi biti završna sva potrebna dokumentacija kojom će se omogućiti izgradnja priključaka do svih domova na području Vodica, Srime, Tribunja i dva naselja n otoku Prviću. Zatim će uslijediti raspisivanje natječaja i odabir izvođača radova i ugovaranje poslova, a sama izgradnja kanalizacijske mreže do svakog doma trebala bi započeti do kraja 2018. godine.