Prema statističkim podacima eVisitora, očito je kako Vodice i nakon vrlo uspješne predsezone, bilježe porast noćenja i dolazaka gostiju i u srpnju. Na području Turističke zajednice grada Vodica proteklog je mjeseca ostvareno 68.365 turističkih dolazaka i 434.617 noćenja. Brojke su to koje svjedoče o porastu od 11% u dolascima i 15% u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ukupno gledajući, u prvih sedam mjeseci, Vodice su posjetili 121.143 turista koji su ostvarili 627.175 noćenja. Porast je to od 20% u dolascima i 21% u noćenjima u odnosu na lani. Najveći broj noćenja ostvarili su domaći turisti, a u ostvarenom turističkom prometu sa stranih emitivnih tržišta prednjače turisti iz Poljske, Njemačke, Slovačke, Češke i Slovenije. Najveći porast u dolascima u odnosu na isto razdoblje lani, imaju gosti iz Koreje, Francuske, Belgije, Finske, Norveške i Švedske.
Hoteli su u prvih sedam mjeseci ove godine ostvarili porast od 29% u noćenjima, dok taj porast u privatnom smještaju iznosi 18%.