Grad Vodice je prijavio i treći projekt na Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći za 2017. godinu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koji se odnosi na razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda. Ovim se projektom planira uvođenje energetski učinkovitije i za okoliš manje štetne javne gradske rasvjete. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 1,5 milijuna kuna. Grad Vodice planira financirati izvođenje elektromontažnih i građevinskih radova, ali za nabavu novih rasvjetnih tijela očekuje pomoć u iznosu od 450.000,00 kuna od resornog ministarstva.

Grad Vodice prijavio je i dva projekta na Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije na Program podrške regionalnom razvoju. Uređenjem dječjeg igrališta u Gaćelezima dugoročno će se zadovoljiti potrebe djece i mladih za bavljenje sportskim aktivnostima te unaprijediti kvaliteta života u vodičkom zaleđu. Igralište površine 1438 m2 obogatit će život djece i mladih, omogućiti njihovo kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena, a u mjestu se nadaju da će se takvim novim sadržajima zaustaviti odlazak mladih obitelji. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi skoro 300.000,00 kuna.
Iz istog programa Grad je zatražio i pomoć u financiranju energetske obnove jedinog gradskog Dječjeg vrtića Tamaris čime bi se postigla ušteda toplinske energije i poboljšanje termotehničkog sustava i rasvjete. Predviđena je izmjena krova, obnova fasade te ugradnja novog sustava grijanja kojim bi se za manje utrošenog novca dobila bolja učinkovitost. Za ove će izmjene biti potrebno utrošiti 3,2 milijuna kuna, a od Ministarstva se traži pomoć u iznosu od milijun kuna.