Na 26. sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica, gradski vijećnik Marin Mikšić postavio je pitanje gradonačelnici Vodica Branki Juričev-Martinčev što je ostavila Gradu po isteku mandata. Kako je tada predsjednik Gradskog vijeća Danijel LasanZorobabel zamolio gradonačelnicu da odgovor uputi putem medija budući to pitanje gospodin Mikšić nije prijavio kako vijećničko pitanje, Gradonačelnica ispunjava svoju obavezu.

- U tri mandata i punih dvanaest godina koje sam posvetila radu za boljitak i napredak Vodica nastojala sam Vodice učiniti pravim malim gradom, ugodnijim za život svih generacija i primamljivijim za dolazak što većeg broja gostiju. Intenzivno se radilo na razvoju gradske infrastrukture i poboljšanju kvalitete života. Otvorene su brojne institucije i službe. Vodice danas imaju puno bolje uvjete za mlade zaposlene obitelji, otvorene su jaslice i cjelodnevni boravak u vrtiću, područni odjel vrtića u Čistoj Velikoj i igraonica na otoku Prviću, pedijatrijska služba i pet timova hitne pomoći. Otvorene su ispostave Hrvatskog zavoda za zdravstveno te ispostava zavoda za i Mirovinsko osiguranje, poslovnica FINE… U Vodicama se mogu napraviti osobne iskaznice, putovnice, registrirati automobili… Otvoreni su Kulturni centar Vodice i Memorijalni centar Faust Vrančić, Turistička zajednica je dobila nove prostore, Gradska knjižnica je u novim prostorima, izgrađeni su sportska dvorana i igralište u Čistoj Velikoj. Na otoku je otvorena uljara s punionicom, obnovljena je riva i izgrađeno sportsko igralište „Mareta“.U Vodicama je rekonstruirana tržnica i otvorena nova ribarnica.
Dva najveća i najznačajnija projekta Grada Vodica su izgradnja kanalizacijskog sustava i vodičke obilaznice. Izgrađena je obilaznica vrijedna gotovo 70 milijuna kuna koja nije stajala građane ni jedne lipe i najveća je investicija u prometnoj infrastrukturi na području Vodica od 1963., od izgradnje tzv. jadranske magistrale. Pri kraju je izgradnja prve faze kanalizacijskog sustava Srima-Vodice s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda. Projekt ukupno vrijedan preko 55 milijuna eura osigurat će priključak na sustav odvodnje gotovo svake kuće u Vodicama, Srimi i Prviću, a građane će stajati svega 5% investicije. Uređene su brojne ulice: K. Pamukovića, A. Poljička, Bribirskih knezova, A. Lasan Kabalera, A. Starčevića… Brojne su dobile novu rasvjetu i asfalt, tako da sada imamo preko 2800 rasvjetnih mjesta i 222.000 m² asfalta. Ulagalo se u rekonstrukciju rive i Trga kneza Branimira, sufinancirana je izmjena krova crkve i rekonstrukcija zvonika. Kupljen je objekt stare škole i stare općine, 15.000 m² zemljišta za izgradnju uređaja za pročišćavanje, zemljište uz groblje na kojemu je uređeno parkiralište te 2.800 m² zemljišta za proširenje groblja... Uknjiženo je u vlasništvo Grada preko 780.000 m² cesta. Uređeni su kilometri poljskih puteva koji su turistički valorizirani osmišljavanjem raznovrsnih cikloturističkih i pješačkih ruta. Uređeni su ulazi u Račice i Vodice, glavna cesta kroz Gaćeleze, trokrako križanje prema Srimi i prometnica koja povezuje to naselje s Vodicama. Posljednjih jedanaest godina Grad sufinancira arheološka iskapanja na kasnoneolitičkom naselju Velištak i nekropoli Velike Mrdakovice, a prije dvije godine europskim i županijskim sredstvima prvi je put otkopan i konzerviran dio naselja na vrhu te je osmišljena županijska turistička ruta Voda – moćna stvarateljica povijesti koja će biti dio velike europske rute HERA. Kontinuirano se ulaže u uređenje obale, uređena ja nova plaža na Srimi, po fazama projekta se uređuje i zapadna plaža od Punte do Bristaka, a ove godine i plaža Vruje. Kao potvrde sigurnosti, kvalitete i čistoće mora na plažama su po prvi puta podignute oznake Plave zastave, a ove će se godine zavijoriti i Bijala kao znak čistog podmorja. Vodice su svake godine sve posjećenije te već nekoliko godina za redom ostvaruju preko milijun noćenja, a u 2016. čak 1,3 milijuna, za razliku od ranije rekordne 1987. kada smo s Tribunjom i brojnim odmaralištima imali 680.000.
Imovina grada povećana je 13 puta, kao i prihodi koji su sada dva puta veći nego prije dvanaest godina, iako je tada u sastavu Grada Vodica bio i Tribunj, a važno je da nisu kreditno opterećeni. Veliki uspjeh je rješenje sudskog spora s „Gortanom“, koji se završio u korist Grada, a to znači da su čuveni trokut i „Drvoplastika“ ponovno u vlasništvu Grada.
Vodice su napredovale i dobile brojne gradske adute. Pri uređenju javnih prostora i plaža mislilo se na osobe s invaliditetom, među najnaprednijim smo gradovima u načinu zbrinjavanja komunalnog otpada koji se kod nas već odavno sortira u domovima, imamo svoju sortirnicu i prešaonicu. Osnovali smo Javnu vatrogasnu postrojbu i Društvo Crvenog križa. Putem socijalnih programa nastoje se olakšati problemi građana: skrbi se o starijima i bolesnima, organizirane su službe gerontodomaćica još od 2011. godine, subvencionira se učenički prijevoz i prijevoz umirovljenika, izdvaja se za jednokratnu pomoć novorođenima i broj stipendija redovnih studenata s 5 povećan je na sadašnjih 41. Pomaže se ugostiteljima koji su otvoreni tijekom cijele godine, malim poduzetnicima subvencioniranjem kamata, daju se potpore vlasnicima OPG-ova, tradicijskih i umjetničkih obrta, zadrugama i nositeljima oznake HOP.
Da je Grad išao dobrim putem i podizao kvalitetu u svim segmentima društva te se razvijao kao ugodna urbana sredina, svjedoče i nagrade: zlatni Plavi cvijet za najbolju turističku destinaciju, nagrada za najrivu, nagrada za tranparentnost rada Gradske uprave, domaće i inozemne nagrade za novu tržnicu i ribarnicu…