Novu školsku godinu vodička osnovna škola dočekuje s novostima: izgrađena je bežična internet mreža kojom je pokriven cijeli prostor škole koja će omogućiti modernizaciju nastave, uvođenje novih nastavnih metoda i suvremeniji pristup nastavnom gradivu. U budućnosti ova će mreža omogućiti uvođenje e-dnevnika te daljnju informatizaciju nastavnog sustava, što je osobito važno sada, nakon što je i službeno objavljeno da će informatika od slijedeće školske godine biti obavezan nastavni predmet u osnovnim školama.

Projekt uvođenja bežičnog interneta koštao je 32.958,75 kn, a radove je izvela tvrtka Gambi d.o.o.. Budući su sredstva koja škola dobiva od Ministarstva znanosti i obrazovanja ograničena, projekt uvođenja bežičnog interneta financiran je pomoću donacija privatnih tvrtki koje su se rado odazvale pozivu Vijeća roditelja. Još ovog proljeća, prilikom otvorenja novog hipermarketa u Vodicama, trgovački lanac Tommy donirao je Osnovnoj školi Vodice 20.000 kuna, a zatim su se priključili i ostali: Kovačević gradnja, Fin d.o.o., Eol d.o.o., Sarađen d.o.o., Građevinski projekt d.o.o., Kej d.o.o. i Zoran Josipović. U prijašnjim donatorskim akcijama sudjelovali su i Vodice d.o.o., Jadransko osiguranje d.d., Angie d.o.o. i Poliklinika Dubravica d.o.o..
Iako zadovoljni postignutim, Vijeće roditelja ne miruje, već nastavlja s daljnjim aktivnostima. Slijedeći projekt koji najavljuju je uređenje sanitarnih čvorova za niže razrede koje se planira izvesti tijekom zimskih praznika, za što je već tvrtka Diklo gradnja d.o.o. donirala 50.000 kn, a tvrtka Nord Product d.o.o. četiri umivaonika i četiri potisne slavine.