Prema istraživanju dnevnog lista 24 sata plaža na Srimi uvrštena je među dvadeset najboljih jadranskih plaža za savršen odmor s obitelji. To ne treba čuditi kad se zna da je ova plaža od samog početka rađena prema planu i projektu. Prilikom osmišljavanja plaže, koju su zajednički proveli Grad Vodice i Komunalno društvo Leć, vodilo se računa da bude organizirana i uredna, da na njoj mogu jednako uživati i oni koji žele mir i malo privatnosti pod iznajmljenim suncobranima na lijepim i udobnim ležaljkama i oni koji se vole samo ispružiti na suncu na svom ručniku. 

Plaža se redovito održava, čista je i ugodna, nositeljica je Plave zastave. O kupačima se brine spasilačka služba što je posebno važno u ovo vrijeme visokih temperatura kad su česte intervencije spasitelja koji pružaju pomoć djeci i starijim osobama osobito pogođenim jakim vrućinama.
Redovito se provjerava kakvoća mora. Korisnicima su na samoj plaži na raspolaganju bar, zahod i tuševi, a prilagođena je u potpunosti i osobama s invaliditetom. Uz bogate plažne sadržaje, u neposrednoj blizini nalazi se i igralište za djecu što je jamstvo zadovoljstava mladih i kvalitetnog odmora njihovih roditelja.
O redu, čistoći i sigurnosti na plaži brine vodička komunalna tvrtka Leć.