Već četvrtu godinu za redom Pučko otvoreno učilište Vodice organizira Ljetnu glazbenu školu za gitaru i synthesizer u suradnji s Udrugom Thriller iz Zagreba. Kroz dva mjeseca intenzivnog programa polaznici mogu naučiti osnove solfeggia i sviranja. Obrazovni program je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a razlikuje se od klasične glazbene škole po izboru glazbe koja obuhvaća sve vrste glazbe od klasike do jazza i rock and rolla.

U ljetnim mjesecima kad nema školskih obaveza, a more i plaža nisu dovoljni za potpuno zadovoljstvo, druženje uz prijatelje i glazbu lijep je i koristan način provođenja školskih praznika. Popularnost ove škole raste iz godine u godinu, pa su tako formirane dvije grupe za učenje gitare i dvije za učenje klavijatura. Nastava se održava u jutarnjim satima od 9 do 13 sati - za gitaru svakog ponedjeljka i četvrtka pod vodstvom Tončija Zekonjića i Juraja Birina, a za synthesizere utorkom i petkom pod vodstvom Damira Fržopa.
Na kraju će se održati završni koncert u Kulturnom centru Vodice na kojem će polaznici pokazati što su sve savladali tijekom dvomjesečnog programa.
Trenutno školu pohađa pedesetak polaznika, ali još uvijek nije kasno da se priključite.