Grad Vodice je Ministarstvu turizma poslao cjelokupno konačno izvješće o izvođenju i financiranju prve faze uređenja plaže Vruje. Naime, uređenje plaže u ovoj je fazi ukupno koštalo 9 milijuna kuna, a Ministarstvo turizma sudjelovalo je u financiranju s milijun kuna. Polovica tog iznosa uplaćena je po početku radova, a uplata druge polovice slijedi, kako stoji u potpisanom ugovoru, nakon završetka radova i predaje ovog izvješća.

Do sada je uređeno 6509 m² korisne neto površine, od čega 1471 m² zauzimaju bazeni unutar plaže, dok cijeli akvatorij plaže iznosi 11060 m². Plaža je projektirana tako da je omogućila polivalentnost prostora, pa je jedan dio uređen s pješčenjacima i osobito je atraktivan za boravak obitelji s djecom, dio je plaže prilagođen za osobe s invaliditetom, a dio pogodan za sportove na moru.
Slijedeća faza uređenja podrazumijeva dogradnju i opremanje plaže te tematizaciju sukladno Regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama na području Šibensko–kninske županije. To će koštati još četiri milijuna kuna. Posljednja faza uređenja uključuje popločavanje prostora oko bazena kamenim obložnicama, postavljanje led rasvjete koja će istaći konture plaže u večernjim satima kroz igru svjetla u nadmorskom i podmorskom dijelu. Uz rasvjetu, polažu se i vodovodne instalacije u funkciji potopnih pumpi koje će vodenim akrobacijama doprinijeti većoj atraktivnosti već sad jedinstvene plaže.
Grad Vodice već je aplicirao za sufinanciranje nastavka radova preko objavljenog natječaja Ministarstva turizma, od kojeg se očekuje još milijun kuna bespovratne pomoći.