Danas će u Zagrebu, na poziv Ministarstva turizma, biti predstavljena treća faza uređenja gradske plaže Vruje koja uključuje postavljanje završnog popločenja i opreme za dječje i odbojkaško igralište, rasvjete te ostale komunalne opreme. Za ove je radove potrebno izdvojiti oko pet milijuna kuna, a Grad se nada da će vrijednost projekta uvidjeti i Ministarstvo turizma i radove sufinancirati s milijun kuna.

I do sada je Ministarstvo turizma, zadovoljno prikazanim rješenjima sufinanciralo radove na obje vodičke plaže, od Pune do Bristaka s milijun kuna i II. fazu uređenja plaža Vruje s milijun kuna.
Uz gradonačelnicu Vodica Nelku Tomić, njezinog zamjenika Stipu Bosotina i pročelnika gradskog Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Marka Lugovića, projekt će prezentirati i projektant Kruno Fafanđel iz tvrtke Rijeka projekt d.o.o. koji su idejni autori izgleda plaže.
Ovim radovi na plaži nisu završeni, u tijeku je već i projektiranje preostalog dijela plaže – jedra- naslonjenog na vanjski gat lučice na kojem je predviđen prostor za ugostiteljski objekt s terasom i malim bazenom te povećanje plažnog prostora.