Udruga Vodiške mažoretkinje je počela s upisima novih članova i poziva sve zainteresirane koji vole ples, zabavu, treniranje, druženje i žele naučiti nešto novo ili osvajati medalje, da im se pridruže na treninzima u Osnovnoj školi Vodice. Treninzi i upisi se vrše svakog ponedjeljka, srijede i petka u terminu od 18.30 do 20:30 sati, a upisati se mogu curice i dječaci od četiri godine i stariji.

Članice Udruge svojim plesom uveseljavaju sugrađane i goste Vodica već više od petnaest godina, a pored sudjelovanja na raznim kulturnim, sportskim i humanitarnim manifestacijama u svome gradu, mažoretkinje sudjeluju i u obilježavanju raznih manifestacija u drugim mjestima i gradovima Hrvatske, kao i van granica Lijepe Naše.
Također, vrlo su uspješne na regionalnim i državnim natjecanjima te na natjecanjima europskog i međunarodnog karaktera.
Na treninzima se koriste razni rekviziti: mažoret štap, pomponi i zastave te gimnastičke trake, koluti i lopte. Osobita pažnja posvećuje se razgibavanju tijela, koordinaciji pokreta, korekciji ravnih stopala, krive kralježnice te timskom radu i druženju djece.
Udruga Vodiške mažoretkinje članica je Hrvatskog saveza mažoret timova (HUMT) i European Majorette Teams Association (EMTA), te pridruženi član Hrvatskog mažoret saveza (HRSAM).