Na prigovor stanovnika otočnog mjesta Prvić Luke kako napuštene brodice ostavljene uz samu mjesnu obalu Donja Banda narušavaju inače idilični izgled otoka i nesavjesnim građanima služe za deponiranje ostalog glomaznog otpada,  Grad Vodice je pokrenuo akciju njihova uklanjanja.

Nakon što su komunalni redari izašli na teren i sami se uvjerili u stanje, dogovoreno je da će gradski koncesionar za obavljanje takvih poslova derutne brodice prepiliti na manje i lakše prenosive dijelove te zajedno s ostalim glomaznim otpadom odvesti s otoka i zbrinuti.
Ujedno je primijećen i problem ostavljenog građevinskog materijala u neposrednoj blizini za kojeg je odlučeno da će biti iskorišten prilikom skorašnjeg uređenja nerazvrstane ceste u Prvić Luci koja vodi od župne crkve Svete Marije od milosti do druge strane otoka, na obalni pojas koji gleda na obalu Srime izgradnje šetnice. Naime, Grad Vodice je potpisao ugovor s tvrtkom Agrad projekt d.o.o. iz Šibenika koja će obaviti radove vrijedne skoro 900,000,00 kuna bez PDV-a. Izgradnja će biti sufinancirana u iznosu od 72 % ukupne vrijednosti putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, preko kohezijskih fondova. Radovi će započeti početkom idućeg tjedna od kraja Ulice II do mora na istočnoj strani otoka odnosno, od nenaseljenog dijela ceste, a trebali bi biti završeni do početka nove godine.
Naseljeni dio Ulice II uređivat će se kad bude gotov i projekt izgradnje kanalizacijske mreže, pa će se istovremeno izvoditi postavljanje vodovodnih i odvodnih instalacija, uređenje i popločavanje ceste.