Jučer su gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić i njezin zamjenik Stipe Bosotin, u društvu s gradskim pročelnikom Markom Lugovićem i izvođačima radova, obišli lokacije čije uređenje provodi Grad Vodice. Kako bi se uvjerili u tijek provedbe projekata na terenu te do kuda su pojedini radovi došli, posjetili su plažu Male Vruje i Herfordsku ulicu.

Plaža na Vrujama bit će spremna za prve kupače do kraja slijedećeg tjedna. Gotovo svi radvi prve faze uređenja ove nove gradske plaže su gotovi, bit će još postavljeni tuševi, uređen ulaz za invalide i stepenice, dok će popločavanje plaže uslijediti nakon završetka ove turističke sezone.
Nakon provedenih radova ispitivanja postojećeg stanja podzemnih instalacija u Herfordkom prolazu, nastavljena je realizacija ugovora kojeg su potpisali Grad Vodice i Minigradnja d.o.o. za provedbu prve faze uređenja dijela Trga hrvatskih mučenika i Herfordskg prilaza. Rekonstruirane su dotrajale instalacije kanalizacijske mreže i oborinske odvodnje, uređena je podna obloga i postavljeni su temelji za stupove i konstrukciju budućeg svoda nad prolazom.