Vodička je tržnica ponovno među najboljim arhitektonskim rješenjima Hrvatske. Velika je čast pripala vodičkoj novoj tržnici i ribarnici koja je u društvu još sedam hrvatskih projekata: Muzeja vučedolske kulture, Muzeja Apoksiomena, Aquatike-slatkovodnog akvarija u Karlovcu, Spomen obilježja Gordanu Ledereru na brdu Čukur, Bazena na zagrebačkim Sveticama, rovinjskog Hotela Amarin i kuće za odmor na Silbi, ušla u prestižno društvo odabranih arhitektonskih rješenja za veliku Nagradu suvremene europske arhitekture u 2017.

Europska komisija i Fondacija Mies van der Rohe objavili su listu 356 izabranih djela od više tisuća koliko ih je pristiglo na natječaj za prestižnu Nagradu EU u suvremenoj arhitekturi za 2017. godinu.
Prosudbeni sud sastavljen od 86 nezavisnih stručnjaka i nacionalnih udruga arhitekata 39 zemalja sudionica, odabrat će, krajem siječnja, 40 djela u uži krug od kojih će samo pet ući u finale.
Ove je godine, više kandidata nego ikad prije. Sudjeluje čak 36 zemalja (Albanija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, , Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Malta, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Španjolska, Švedska, Nizozemska, Turska, Ukrajina i Velika Britanija), a prilikom odabira onih koji se mogu natjecati za naslov najboljeg arhitektonskog rješenja u Europi posebno se ocjenjuju konceptualna, društvena, kulturna, tehnička i konstruktivna dostignuća.