Grad Vodice i Gradsko društvo Crvenog križa Vodice pozivaju: nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su zainteresirane za posao i starije su od 50 godina te sve koji u svojoj okolini znaju nekoga kome je potrebna pomoć u kući ili bi želio koristiti predmetnu uslugu potpore i podrške, da se jave u Gradsku upravu Grada Vodica ili u Gradsko društvo Crvenog križa Vodice. 
Naime, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je, u lipnju, objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom Zaželi – program zapošljavanja žena. U skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, Grad Vodice će, u partnerstvu sa Gradskim društvom Crvenog križa Vodice provoditi projekt namijenjen zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Posao bi se sastojao od pružanja potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju: dostava namirnica, pomoć u pripremi obroka i održavanju čistoće stambenog prostora krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, pomoć u socijalnoj integraciji i sl.
Ženama uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se dodatno obrazovanje i osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju je za krajnje korisnike besplatna.
Kontakt: Grad Vodice, Tajništvo, Savjetnik za društvene djelatnosti, Luka Lipić, 022/444 908, 099 218 1055 ili Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, ravnateljica Marijana Biluš, 022/310 325, 099 505 9362