Nakon zime, ponovno dolazi vrijeme vježbanja na otvorenom. Sportsko–edukativni projekt Aktivna Hrvatska koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, ovog se proljeća i ljeta nastavlja diljem hrvatskih gradova, a prvi u nizu je upravo grad Vodice. Pridružite se akciji i u subotu, 26. svibnja, dođite na Trg hrvatskih mučenika u 18 sati i vježbajte pod stučnim vodstvom iskusnih trenera.
Prijaviti se možete ovdje

Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba osmislio je treninge koje ove godine predvodi kineziolog Ivan Antunović, uz Lukreciju Dragić i Gorana Kontića, a posebnu energiju Projektu već godinama daje ambasadorica i voditeljica Renata Sopek. Tim je osvježen i novim članovima: Janom Pavlović, Bornom Butijerom i Tianom Jagarićem.
Ove sezone posebna je pažnja usmjerena na edukaciju. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba i Biotreninga nastavlja s vježbanjima, Hrvatska liječnička komora educira u području zdravlja, Definicija Hrane u području nutricionizma. Novi partner, Mentalni trening iz Zagreba po prvi će puta s građanima odrađivati mentalne treninge koje su do sad prošli vrhunski hrvatski sportaši ali i brojni građani.
Vrlo važan pomak u odnosu na prošle sezone je TV emisija Aktivna Hrvatska koja će se prikazivati na Sportskoj televiziji, a koja će izvještavati o Projektu diljem Lijepe Naše te će proširivati teme iz područja zdravlja, nutricionizma i kineziologije i predstaviti raznovrsne atraktivne višeminutne treninge.
Partneri Aktivne Hrvatske su: HEP, NIVEA, MG Mivela, Decathlon i Merkur osiguranje koji su pripremili prigodne darove za sve sudionike Aktivne Hrvatske. Partneri projekta su i Falkensteiner hotel &spa Iadera te Valamar hotel iz Dubrovnika.