U subotu, 24. ožujka, u Kulturnom centru Vodice, Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice ponovno igra predstavu Dvoje prema drami naše već i u svijetu proslavljene književnice Tene Štivičić, Nemreš pobjeć od nedjelje. Monodramu za dva lika režirao je Zdravko Todorović, a glume Anđela Fržop i Grgo Birin.
Nakon prošlomjesečne premijere koja je dupkom napunila dvoranu vodičkog Kulturnog centra, onima koji nisu uspjeli ući prvi puta, pruža se nova prilika da besplatno pogledaju izvedbu vodičkih amatera. Ovog puta u publici će sjediti selektorica Hrvatskog sabora kulture, Gordana Ostović, kazališna kritičarka koja piše za časopise: Vijenac, Kazalište, Kolo, Književnu reviju, urednica je emisije o kazalištu Lica i sjene na Hrvatskom radiju i u hrvatskim okvirima vrlo značajna, dramska spisateljica, nagrađena dvjema Nagradama za dramsko djelo Marin Držić koju dodjeljuje hrvatsko Ministarstvo kulture. O njezinom dojmu o predstavi ovisi hoće li amateri Pučkog otvorenog učilišta Vodice zaslužiti svoj ulazak u natjecateljski dio 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, najveće nacionalne smotre amaterskih kazališnih predstava čiji će se završni dio i ove godine, od 25. do 27. svibnja, održavati u vodičkom Kulturnom centru.
Drama Dvoje ili Nemreš pobjeć od nedjelje na suvremen način i kroz britke dijaloge prikazuje tipično stanje mladih generacija koje odrastaju i žive u vremenu poremećene komunikacije, otuđenja i prepuštenosti.

Predstava počinje u 20 sati i ulaz je slobodan.