Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije i najbolji aktualni vaterpolski trener svijeta Ivica Tucak, osobni je izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović na treningu sportsko–edukativnog projekta Aktivna Hrvatska koji će se ove subote, 26. svibnja, u 18 sati održati na Trgu hrvatskih mučenika u Vodicama.
Više od 100 vježbača imat će priliku čuti razmišljanja izbornika koji će im prenijeti i neke sportske tajne i savjete, a sudionicima će se obratiti i gradonačelnica Vodica, Nelka Tomić, velika pobornica sporta, vježbanja i zdravog načina života.
Na treningu će biti predstavljena suradnja sa Zakladom Hrvatska za djecu kroz projekt Sport za sve, a vježbači će na info pultu Hrvatske liječničke komore imati prilike izmjeriti indeks tjelesne mase i dobiti besplatne savjete, a obratit će im se i predsjednik HLK doc.dr.sc. Trpimir Goluža.

Trening se održava pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba i Ivana Antunovića, a u timu su i Lukrecija Dragić, Jana Pavlović, Borna Butijer i Goran Kontić. Voditeljica programa je Lorena Nosić. Sve vježbače darovat će partneri projekta. Generalni partner HEP darovat će majice za trening, NIVEA prostirke za vježbanje, Mivela – vodu Vašeg srca, najbolji sportaš u gradu Decathlon daruje lopte. Merkur osiguranje priprema zdravi Merkur smoothie nakon treninga. Partneri projekta su poliklinike Affidea i Vaš pregled te Falkensteiner Hotel&Spa Iadera i Valamar Argosy hotel iz Dubrovnika.