Izborno povjerenstvo Grada Vodica objavilo je rezultate jučerašnjih izbora za članove Vijeća mjesnih odbora: Čista Mala, Čista Velika, Gaćelezi, Grabovci, Prvić Luka, Šepurine i Srima.
U Čistoj Velikoj od 420 birača, glasovali su 72 ili 17,14 %. Najviše glasova dobila je lista Hrvatske demokratske zajednice čime je osvojila sedam mjesta u Vijeću mjesnog odbora te su s te liste, za članove Vijeća izabrani kandidati: Vedran Biluš, Mišo Šunjerga, Mario Škarić, Blaž Biluš, Željko Perković, Ivan Storić i Josip Storić.

Od ukupno 239 birača u Gaćelezima, glasovanju su pristupili 126 ili 52,71 % birača. Najviše glasova dobila je lista Hrvatske demokratske zajednice čime su četiri kandidata s te liste ušla u Vijeće mjesnog obora Gaćelezi: Mate Tabula, Antonijo Tabula, Ivan Erceg i Ante Tabula, dok je jedno mjesto pripalo Gordani Ledenko s Kandidacijske liste grupe birača Gordana Ledenko koja je osvojila manje glasova.
U Grabovcima su od ukupno 78 birača glasovali 51 ili 65,38 %. Uvjerljivo najveći broj glasova dobila je lista Hrvatske demokratske zajednice koja je time osvojila svih pet mjesta u Vijeću: Luka Bilać, Dalibor Kendeš, Tomislav Brusan, Šime Kendeš i Nikolina Kendeš.
Na biralište u Čistoj Maloj od 193 birača izašle su 28 ili 14,50 % osoba s pravom glasovanja, a najviši broj glasova dobila je Kandidacijska lista grupe birača Zorica Lalić čime je ta lista osvojila pet mjesta u Vijeću mjesnog odbora Čista Mala na koja u izabrani: Zorica Lalić, Solanž Antić, Srećko Dobrić, Hrvoje Franić i Marko Lalić.
Na biralište u Prvić Luci pristupila su od ukupno 215 birača, njih 67 ili 31,16 %. Najveći broj glasova osvojila je Kandidacijska lista grupe birača Alen Škalabrin koja je dobila pet mjesta u Vijeću mjesnog odbora: Alen Škalabrin, Jagoda Bokulić Junek, Karolina Ferlindeš, Luka Mažibrada i Vlatko Kolombo.
U drugom otočnom naselju, Šepurinama, glasali su, od ukupno 288 birača, njih 160 ili 55,55 %. Najviše je glasova osvojila Kandidacijska lista grupe birača Danijela Antulov i tri mjesta u Vijeću mjesnog odbora: Danijela Antulov, Goran Kursar i Goran Franić, dok je Kandidacijska lista grupe birača Lino Vlahov osvojila nešto manje glasova i time su Lino Vlahov i Nedjeljko Sniježni Grubelić ušli u Vijeće mjesnog odbora Šepurine.
U Srimi su od ukupno 975 birača glasovali 169 ili 17,33 %. Najviše je glasova osvojila lista Hrvatske demokratske zajednice i dobila šest mjesta u Vijeću mjesnog odbora Srima: Kristina Mijat, Josip Palada, Josip Skelin, Ivan Jozanović, Allan Sam Vlahov i Ljiljana Antić, dok je lista Loze osvojila manje glasova i jedno mjesto u Vijeću pripalo njihovom kandidatu Mariju Čularu.
Više ovdje