Početkom lipnja Hrvatska bira svoju predstavnicu za svjetski izbor Miss Supranational of the World na finalnom izboru Miss Supranational Croatia 2018. koji će se održati u vodičkom hotelu Olympia Sky.
Dvadeset krasotica koje su izborile svoj nastup na nacionalnom finalnom izboru ljepote odabrane su na regionalnim izborima diljem Lijepe Naše i u Vodicama će se natjecati za prestižnu titulu najljepše Hrvatice koja će sudjelovati na svjetskom izboru Miss Supranational of the World početkom prosinca u Poljskoj.
Ovaj svjetski događaj, koji se odvija već deset uzastopnih godina, u direktnom televizijskom prijenosu prati više od sto zemalja, a isto toliko predstavnica se bori za laskavi naslov Najljepše.
Vlasnice hrvatskog izbora za Miss Supranational su modne agentice Sanja Bjedov Popović i Tamara Roglić s dugogodišnjim profesionalnim stažom i iskustvom u organizaciji mnogih respektabilnih događanja i izbora ljepote.

Izbor ljepote za najljepšu Hrvaticu koji će se održati u Vodicama financijski su pomogli Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica, zlatni pokrovitelj je Hotel Olympia, dok je partner hotel, Imperial Park hotel iz Vodica.