S prvim danom prevrtljive veljače, svečanom predajom ključeva grada i mirnim preuzimanjem vlasti, službeno započinje vladavina Poklada u Vodicama. U uredu gradonačelnice Vodica Nelke Tomić, točno u 10 sati, ključeve grada preuzet će pokladni gradonačelnik čime će i službeno započeti peto godišnje doba veselja i smijeha, a ozbiljnije gradske teme neko će vrijeme biti u drugom planu.
Nakon predaje vlasti, Pokladni će senat uz, Vodičku glazbu i Vodiške mažoretkinje podignuti pokladnu zastavu u znak početka pokladnih svečanosti, a na Poljani će biti postavljen pokladni sandučić.

Subota, 3. veljače rezervirana je za Pidžama party, a humanitarni pokladni ples uz nastup grupe River band, izbor najbolje maske i bogatu lutriju održat će se u Hotelu Olympia 10. veljače. Stolovi se mogu rezervirati na brojeve: Marija 095 521 5588 i Barbara 095 529 0549, a prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć Jeri Lakošu i njegovim roditeljima. Kako ni mladi ne bi bili zakinuti za ovaj veseli događaj, ples pod maskama za male Vodičane održat će se drugoga dana od 16 sati u istom hotelu.
Na sam pokladni utorak, 13. veljače, okupljanje maškarane povorke je u Doćinama u 15 i 30 sati. Predstavljanje krinki, podjela nagrada najuspješnijim maskama izbor gradske grupe bit će na Poljani gdje će biti pročitane optužnica i oporuka, a Jovan spaljen zajedno sa svim lošim iz protekla godine.
Svi koji žele sudjelovati u pokladnoj povorci, tekst i glazbu za svoj nastup mogu prijaviti na brojeve telefona: 091/4045-135 Divna, 098/714425 Antonija i Barbara 095/5290549.
Pokladne svečanosti organizira Pokladni senat uz pomoć Humanitarne udruge Daj 5 od srca, Vodičke glazbe, Vodiških mažoretkinja, Savjeta mladih Grada Vodica, Vodiških perlica, Obrta Bumba i UHBDDR Vodice, te uz financijsku potporu Grada Vodica i Turističke zajednice grada Vodica.