Iako je nastavak uređenja nove gradske plaže Vruje bio planiran prije početka ove turističke sezone, zbog poništenja javnog natječaja, ovi su radovi odgođeni su za jesen 2018. godine.
Naime, Grad Vodice je odmah po donošenju gradskog proračuna i plana nabave za ovu godinu objavio Javni natječaj za nastavak radova na uređenju plaže Vruje, ukupne vrijednosti 5 milijuna kuna bez PDV-a. Kako su se na natječaj u zakonskom roku javila dva ponuditelja; Sarađen iz Stankovaca i zajednica ponuditelja Kameni zid iz Drniša i Chrile iz Splita od čija niti jedna ponuda nije prihvaćena; prva jer je znatno prelazila procijenjenu vrijednost projekta, a druga jer nije bila sukladna Dokumentaciji o nabavi, javni će se natječaj ponoviti.

Ponuditelji su na zamolbu Grada Vodica potpisali Izjave kojima jamče da se neće žaliti na ponišenje natječaja kako bi ponovljeni javni natječaj mogao što prije biti raspisan. Po vremenskim rokovima i proceduri javne nabave, to znači da će nakon raspisivanja ponovljenog natječaja biti odabran najpovoljniji ponuditelj, nakon čega će uslijediti deset dana mirovanja za eventualne žalbe. Za nadati se je da će se novi izvođač radova biti izabran prije ljeta, međutim zbog nastupa zabrane građevinskih radova u ljetnoj sezoni, a i nepriličnosti da turistički grad svoje goste dočekuje raskopan i bučan, s izvođenjem radova započet će se na jesen.
Treba podsjetiti da je Ministarstvo turizma odobrilo je Gradu Vodicama pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za ove radove koji predviđaju dogradnju i opremanje plaže te njezinu tematizaciju sukladno Regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama u našoj županiji. Parter oko postojećeg bazena bit će obložen kamenim obložnicama i postavit će se komunalna oprema, led rasvjeta u nadmorskom i podmorskom dijelu, potopne pumpe koje će stvarati akrobacije i tako uz led rasvjetu podići atraktivnost plaže, po danu, ali osobito u noćnim satima.
Uređenjem plaže Vruje, Vodice će dobiti polivalentan obalni pojas, ugodno kupalište i sunčalište po danu i prostor za zabavu i opuštanje u večernjim satima.