Nakon što je prošle subote selektorica 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, odgledala tri predstave; jednog predstavika Zadarske županije, Uzdah utihe u izvođenju Kazališne udruge Kuntrata iz Sv. Filipa i Jakova te dvije predstave iz Šibensko-kninske županije: Dramske radionice Kulturne udruge Tribunj, Crvenkapica na tribunjski način i Dvoje u izvođenju Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice, donijela je svoj sud i odluku o tome koje će predstave sudjelovati na ovogodišnjem Festivalu. Selektorica Gordana Ostović, kazališna kritičarka, urednica emisije o kazalištu Lica i sjene na Hrvatskom radiju i vrlo značajna, dramska spisateljica, nagrađena dvjema Nagradama za dramsko djelo Marin Držić, odlučila je na najveću nacionalnu smotru kazališnih amatera poslati predstave Uzdah utihe i Dvoje.
Tako će na svojoj sceni Pučkog učilišta i ove godine čast otvorenja završnog dijela Festivala pripasti vodičkim amaterima. Festival se održava u Kulturnom centru Vodice, već petu godinu zaredom, od 25. do 27. svibnja, za koje će vrijeme ljubitelji kazališta moći pogledati desetak ponajboljih predstava iz svih krajeva Hrvatske. Ulaz na sve predstave je slobodan.

A, evo kako je selektorica Ostović vrednovala predstavu Dvoje, Dramkse amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice:
"Predstava Dvoje nastala prema drami Tene Štivičić Nemreš pobjeć od nedjelje pokazala je vrlo dobru redateljsko-glumačku suradnju nužnu u takvim projektima čija snaga počiva na redateljskom preciznom radu s glumcima. Redatelj Zdravko Todorović daje i funkcionalnu scenografsku i glazbenu podlogu za igru dvoje talentiranih glumaca Anđelu Fržop i Grgu Birina. Oboje imaju onu scensku prirodnost i uvjerljivost koja prelazi rampu i stvara punokrvne, prepoznatljive nam likove dvoje mladih ljudi koji predstavljajući razvoj vlastite ljubavne veze, od zaljubljenosti do rutine, svjedoče o gomili problema, od intimne do egzistencijalističke krize. Dva oprečna karaktera - on flegmatik, a ona kombinacija odviše zabrinute neurotičarke i romantičarke, donose nam autoironične monologe, kao i dinamične intimne dvoboje u kojima se izmjenjuje nježnost i netrpeljivost, tuga i humor i na kraju ona vječna potreba za drugim i bliskošću. Dvoje glumaca drže pozornost punih sat vremena ove dosljedno napravljene predstave."