Grad Vodice je naručio izradu glavnog izvedbenog projekta za uređenje okoliša i adaptaciju crkvice Svetog Križa sa pristupnim pješačkim putem i parkiralištem u neposrednoj blizini Hotela Punta, za što je izdvojeno 119.000,00 kuna bez PDV-a.

Kako se radi o registriranom kulturnom dobru prije nego se pristupilo izradi projektne dokumentacije dobiveni su posebni uvjeti šibenskog Konzervatorskog odjela koje je projektni biro Situs d.o.o. iz Šibenika u cijelosti poštivao prilikom izrade projekte dokumentacije. Crkvica Svetog Križa izgrađena je 1402. godine i njezinu izgradnju vežemo za prvi pisani trag o naselju Vodice, posvećena je 1421. godine kad je ujedno bila i župna crkva oko koje je bilo groblje, a izgrađena je u gotičkom stilu i tipičan je primjer ruralne sakralne arhitekture.
Prostor oko crkvice posljednji je puta preuređivan prilikom izgradnje samog Hotela Punta prije pedeset godina.
Tijekom vremena nastale su promjene u konceptualnom smislu, a došlo je i do značajnog propadanja same građevine, njezina okoliša i ogradnog zida.
Na samom se objektu planira izmjena krova, izrada novih vratnica, dekorativne rasvjete, klupa i oltara. Okoliš crkvice i dalje će ostati omeđen kamenim zidovima sa zadržanim postojećim željeznim vratima koja imaju arhitektonsku stilsku naznaku s početka prošlog stoljeća. Urbana oprema koja će biti postavljena u okruženju crkvice bit će decentna, volumenom nenaglašena, funkcionalno iskoristiva za odmor, kontemplaciju i povremena scenska zbivanja, a ostat će i visoka stabla te biti postavljena nenametljiva podna rasvjeta.