Jučer je održan sastanak Lokalne akcijske grupe More 249 čiji je domaćin bio Grad Vodice, a kojem su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne samouprave u sastavu LAG-a. Prisutne je pozdravila gradonačelnica Vodica, Nelka Tomić, dr.med., a zatim je riječ prepustila predsjedniku LAG-a, Miljenku Meštrovu. Predstavljene su aktivnosti LAG-a od animacije, održanih radionica, prijavljenih projekata do najvažnije aktivnosti - raspisivanja 1. LAG natječaja za T.O. 1.1.4. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“. Tim je natječajem šestoro nositelja projekta dobilo potpore u ukupnom iznosu od 670.068,00 kn. Odobrenim sredstvima korisnici će modernizirati poljoprivredna gospodarstva i unaprijediti svoje poslovanje.

Predstoji raspisivanje 2. LAG natječaja koji je namijenjen za prijavu projekata svih sedam jedinica lokalne samouprave o čijim se smjernicama i rokovima raspisa razgovaralo na sastanku. Na sastanku je najavljena organizacija 3. hrvatskog ruralnog parlamenta u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj i u suorganizaciji LAG-a More 249 i Općine Tisno. 
Raspravljalo se o problematici prijava projekata na mjere iz Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, na koju se prijavio vrlo mali broj poljoprivrenika iz Šibensko-kninske županije.  Zaključeno je da većina poljoprivrednika ne zna za mogućnosti koje im se nude, a znatan dio njih ne udovoljava kriterijima i uvjetima natječaja koji su takvi da pogoduju sredinama s velikim poljoprivrednim površinama.